Komikerlegende vekker oppsikt med innvandringsutspill

Komikeren John Cleese skaper kontrovers med sitt utspill en om at London «ikke lenger er en engelsk by».
Foto: indiemusic.photos
John Cleese skaper kontrovers på sosiale medier med sitt siste utsagn om at «London ikke er engelsk lenger».
0Shares

Komikerene er kjent fra blant annet humorgruppen Monty Python, og rollen som hotelleier Basil Fawlty i serien Fawlty Towers.

Nå skaper han imidlertid overskrifter med sitt bidrag i den britiske innvandringsdebatten, ifølge Nettavisen.

Cleese skrev for et par dager siden på sin Twitter-konto at at det store antallet innvandrere i London gjør at byen «ikke er engelsk lenger».

– For noen år siden mente jeg at London egentlig ikke er engelsk lenger. Siden da har nesten alle vennene mine fra utlandet bekreftet observeringen min, skrev Cleese på Twitter-profilen sin, før han la til:

– Så det må være noe sannhet i det, skriver han videre, med henvisning om at London var byen i som stemte mest for å forbli i EU under folkeavstemningen i 2016.

Får gjennomgå

Utspillet har ført til at komikerlegenden får gjennomgå på sosiale medier. 

Komikerkollega Limmy kunngjorde enkelt og greit på sin Twitter-konto at «John Cleese er avlyst». Forfatter James Felton harselerte på sin side med Cleeses valg om å flytte til St. Kitts og Nevis.

– Hei, jeg er John Cleese. I dag skal jeg klage over at det er for mange innvandrere i London, fra mitt hjem i Karibien, skrev Felton på sin Twitter-side.

I tillegg har Londons borgemester Sadiq Khan kommet med kritikk av posten.

– Kommentarene får John Cleese til å høres ut som sin rollefigur Basil Fawlty. Londonerne vet at mangfold er vår største styrke. Vi er stolte av vår engelske hovedstad, en europeisk by og et globalt knutepunkt, sier han til BBC.

Fortsetter debatten

Komikeren fortsetter likevel i samme spor og lar seg ikke affisere av kritikken.

– Jeg tror det er legitimt å foretrekke en kultur fremfor en annen. For eksempel foretrekker jeg kulturer som ikke tolererer  kjønnslemlestelse av kvinner. Vil dette bli sett på som rasistisk av alle de som ivrig håper på at noen vil fornærme dem, på andres vegne, naturligvis, spør han.