Migrantbarn innesperret under forferdelige forhold på mottak i Texas

USA
Foto: Toms Rīts on Unsplash (illustrasjonsfoto).
Rundt 250 migrantbarn ble denne uken hentet ut av et overfylt mottak i Texas, der de ifølge advokater har vært holdt innesperret under forferdelige forhold i flere uker, melder NRK. 

Nå er 100 av barna sendt tilbake til samme mottak igjen.

En av advokatene som fikk tilgang til barna på mottaket i den amerikanske småbyen Clint i Texas på grensen til Mexico, forteller til BBC at hun fant dem «innesperret i forferdelige celler med et åpent toalett midt i rommet». Der måtte barna både sove og spise.

– Barna fortalte oss at det har vært over 300 barn samlet på ett rom. Det ser ut som myndighetene i USA oppbevarer barn som tatt ut fra en scene fra «Fluenes herre», forteller Warren Binford til nyhetsbyrået AP.

Hun er professor ved Williamette University i Oregon og besøkte for kort tid siden mottaket i Clint sammen med flere advokater og leger.

Fluenes herre (engelsk Lord of the Flies) er en roman fra 1954 av den britiske nobelprisvinneren William Golding. Boken skildrer gruppepsykologiske prosesser som hierarkier, maktkamp og rivalisering mellom en gruppe barn som er strandet på en øde øy.

Flere bekrefter beskrivelsen fra Binford og slår fast at barna, de fleste av dem fra Mellom-Amerika og skilt fra foreldrene i 2018, ble holdt innesperret under helt uholdbare forhold.

Se hele saken på nrk.no