Sterk økning i antallet migrantbarn til Nordøst-Italia

Stadig flere migrantbarn har ankommet Trieste i Italia.
Foto: Scanstockphoto
Antallet migrantbarn som kommer alene til byen Trieste i Nordøst-Italia, ble mer enn doblet i fjor, opplyser en internasjonal hjelpeorganisasjon.

Rundt 3000 barn uten følge av voksne kom til Trieste via migrantruten som går gjennom Balkan. Italia har grenser i øst mot Kroatia og Slovenia. Dette er en økning på 112 prosent sammenlignet med 2022, opplyser Den internasjonale redningskomiteen (IRC).

De mindreårige utgjør nesten 20 prosent av alle migrantene i Trieste som får hjelp av IRC og deres partnere. IRC ledes av den tidligere britiske utenriksministeren David Miliband.

Den migrantruten som ifølge EUs grensestyrke Frontex er den mest brukte, går over Middelhavet mot sentrale EU-land. Hele 41 prosent av alle irregulære grensepasseringer inn til EU skjer via denne ruten, mens ruten gjennom det vestlige Balkan blir brukt av 26 prosent av såkalte illegale migranter.

IRC opplyser at 94 prosent av de enslige mindreårige kommer fra Afghanistan. 86 prosent av disse fortsetter til andre europeiske land som Tyskland, Frankrike og Sveits.

(©NTB)