Orban ut mot tysk asylpolitikk: – Tyskland lukter ikke lenger det samme

– Hundretusener av innvandrere har fått en snarvei til statsborgerskap. Hvis jeg sammenligner Tyskland i dag med Tyskland for ti år siden, ser det ikke engang likt ut. Det lukter ikke lenger det samme, hevder Orban i et radiointervju fredag.

Han viste også til at Tyskland ikke lenger framstår som et land preget av hardt arbeid og orden, men i stedet er blitt en «fargerik» og «flerkulturell verden», der innvandrerne ikke lenger er bare gjester.

Intervjuet ble offentliggjort samme dag som Orban er i Tyskland for å møte statsminister Olaf Scholz og snakke om Ungarns overtakelse av EUs roterende formannskap 1. juli.

Ungarns president er kjent for sin sterke innvandringsmotstand og også antimuslimske holdninger. Nylig ble landet bøtelagt av EU-domstolen for ikke å følge unionens lover på asylområdet. Landet har blant annet deportert migranter og flyktninger før de fikk anledning til å søke om asyl.

De to siste årene har Tyskland tatt imot nesten en million flyktninger, hvorav mange har flyktet fra krig, forfølgelse og fattigdom. I fjor mottok Tyskland 334.000 asylsøknader, mer enn noe annet EU-land.

(©NTB)