MI5 søker hjelp på Internett

0Shares

Den hemmelige britiske sikkerhetstjenesten opptrer offentlig i nettbaserte diskusjonsfora for muslimer for å få tips om terrorister, skriver London-avisen The Times. Agentene skal ha konsentrert seg om 15 nettsteder som frekventeres av alt fra saudiarabiske opposisjonelle til tsjetsjenske sympatisører. Alle nettstedene har egne diskusjonsfora hvor bin Laden, USA og bombeangrepene i Afghanistan diskuteres hyppig.

Nettstedene skal alle ha fått en melding på arabisk fra en agent som går under navnet Abdullah Ahmed, med oppfordring om å melde fra dersom deltakerne har mistanke om terroristaktiviteter.

“MI5 er ansvarlig for å forhindre terrorisme mot samtlige britiske statsborgere uavhengig av tro og etnisitet. Dersom du tror du kan hjelpe oss i å hindre fremtidige angrep, ring oss konfidensielt,” heter det i beskjeden.

Beskjeden skal ha blitt møtt med forbløffelse av mange. Flere av debattantene har lurt på om MI5s melding er en vits. En kilde i MI5 forteller at selv om de regner med å bli møtt av overveldende negative reaksjoner, vil “selv en telefon som fører til et positivt resultat gjøre forsøket til en suksess”.

Origo