Flykræsj førte til begrenset nettkork

0Shares

Mandagens flykrasj førte ikke til det samme rennet mot nettavisene som terrorhandlingene ellevte september, men trykket var likevel påtakelig både her hjemme og i utlandet. Dagbladet.no la om til en strippet versjon av forsiden sin kort tid etter ulykken – et grep som mange av de største utenlandske nyhetsnettstedene også umiddelbart tydde til.

Dagbladets strippede forside, som ble laget etter terrorangrepene, er ment å ta unna for plutselige og massive hopp i leserinteressen.
– Vi har tunet rutiner og system slik at vi kan bytte forside i løpet av få sekunder, sier sjef for Dagbladet Medialab, Rune Røsten, til Origo.

Nyhetsaktørene har planlagt for kriseløsninger etter at den massive trafikken ellevte september, som bokstavelig talt førte til kork hos de største nettstedene. Både CNN.com og den britiske avisen The Independent kuttet som Dagbladet kjapt ned på omfang og grafikk på forsidene. Andre, som BBC News, beholdt sine vanlige sider.

– Mange nyhetsnettsteder har lært etter ellevte september, sier Denise Garcia ved analysebyrået GartnerG2, til Reuters. Flere nettsteder lagret artiklene om flystyrten på andre servere slik at leserne ikke skulle stange hodet mot sider som aldri ble vist, sier hun.

Dagbladet.no merket en drøyt ti prosents vekst i pågangen, sier Røsten. Pågangen varte en kort stund og var ikke vedvarende som for to måneder siden.

Origo