Muhammad Ali taler til muslimer

0Shares

Muslim og bokselegende Muhammad Ali, som opprinnelig het Cassius Clay, tar trolig del i en amerikansk folkeopplysningskampanje. Hollywood tror den aldrende idrettshelten har en viss innflytelse på muslimer i andre deler av verden. Ali skal presentere amerikansk politikk, moral og etikk i et TV-innslag på ett minutt som skal sendes på internasjonale TV-nettverk. Partene har foreløpig ikke inngått noen avtale for prosjektet.

– Han er svært interessert i å gjøre dette men vi venter på detaljer om prosjektet, sier bokselegendens talskvinne, Jill Siegel, til The New York Times.

Clay konverterte til Islam på 60-tallet og nektet å tjenestegjøre i militæret da han ble vervet under Vietnam-krigen. Bokseren uttalte seg tidligere i år om angrepene på en pressekonferanse i New York. Han sa da blant annet at riktige muslimer er fredlige.

TV-innslaget produseres av en spesiell gruppe innen underholdningsindustrien i Hollywood som bistår USA i krigen mot terror og Afghanistan. Enheten kalles Hollywood 9/11 og holdes under oppsyn av filmsammenslutningen Motion Picture Association of America (MPAA).

Innslaget skal sendes på stasjoner som Al Jazeera, the Middle East Broadcasting Centre og den libanesiske kringkastingen. Hollywood 9/11 har ennå ikke fått grønt lys fra TV-stasjonene. Redaktøren for Al Jazeera sier at stasjonen vurderer innslaget, mens London-baserte Middle East Broadcasting Centre, har ikke tatt stilling til saksinnlegget.

– Ali klarer forhåpentlig å formidle at muslimer lever et fritt liv i Amerika. De kan praktisere sin religion slik de ønsker. Vi må få frem at dette ikke er en krig mot Islam, men mot mordere som dreper uskyldige, sier MPAA-president Jack Valenti til avisen.