En stemme til høyresiden er en stemme til ekstremkristne

 
Foto: Illustrasjon: Fanney Antonsdottir
Høyre, KrF, Frp og til en viss grad Sp flørter med ekstremkristne. Et stemme til disse partiene kan være en stemme til ekstremkristne.

En rekke kristenkonservative arrangerte nylig «Verdikonferansen» hvor arrangørene forsøkte å fremstille kristne verdier som norske verdier. Når vi studerer konferansens innhold, talere og talenes innhold er vi ikke i tvil: Konferansen var en fordekt mobilisering mot islam. 
De kristenkonservative kreftene frykter islam, og baserer sine påstander på konspirasjonsteorier om at Norge blir avkristnet og at dette er muslimenes skyld. Et annen vesentlig aspekt er støtten til Israel, derfor hadde arrangørene satt av en tredjedel av tiden til temaet Midtøsten i en konferanse som handlet om norske verdier. 

De kristenkonservative kreftene baserer seg på konspirasjonsteorier om at Norge blir avkristnet og at dette er muslimenes skyld.


Deltok
Det som er overraskende, er at partiledere som Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og andre fremtredende politikere deltok og holdt innlegg. Konferansen hadde et uttrykkelig mål om å skifte ut den sittende rød-grønne regjeringen. Senterpartiets Ola Borten Moe, som er olje- og energiminister i den rød-grønne regjeringen, deltok også på konferansen. Ifølge initiativtager Bjarte Ystebø er det fordi Moe «ser noen av de samme samfunnsutfordringene som vi setter fingeren på, for eksempel når det gjelder innvandringen og møtet mellom kulturer i Norge».
Høyre og KrF var i regjeringen fram til 2005, og ser vi på fordelingen av statsrådpostene, avslører det partienes prioriteringer. KrF hadde blant annet ansvaret for politikkområdene kultur, kirke, barn og familie, mens Høyre styrte de næringslivs-relaterte statsrådpostene. KrFs statsråd Valgerd Svarstad Haugland økte bevilgningene betydelig til blant annet Norge Idag, Magazinet og Korsets seier. Magazinet er avisa som trykket karikaturtegningene i Norge. Denne alliansen med KrF og ekstremkristne er farlig for det moderne Norge dersom partiet kommer i regjering.
Syndig samtid
Enkelte kristenkonservative mener også at KrF «ikke lenger representerer Bibelens ståsted på en god måte». Et nytt parti, Kristent Samlingsparti, er blitt dannet i Nord-Trøndelag. Partiet ser på abort og homofilt partnerskap som synd. Partiet støtter Israels rett til å forsvare sitt eget land og kultur. De vil ha strengere innvandringspolitikk, og arbeide for å styrke kristen tro og kristen kultur.
Vi skulle tro at kristne verdier handlet om nestekjærlighet og hjelp til mennesker i nød, og at liberal asylpolitikk skulle være et av resultatene. Derimot ser vi at innvandrere og flyktninger, spesielt muslimer, sees på som trussel mot Norge og kristne verdier. 
Anti-muslimsk bølge
Ekstremkristne miljøer trenger syndebukker for å bygge opp sin kampanje, og islamofobien er økende, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Det har gjort det lettere å ri på denne bølgen. Pastor i Florida i USA, Terry Jones, brente Koranen til tross for at sjef for de utenlandske soldatene i Afghanistan, utenriksminister i USA Hillary Clinton, NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen og EU advarte mot handlingen allerede i 2010. Lørdag arrangerte Norwegian Defence League en anti-islamsk demonstrasjon i Oslo. Dette er blant flere eksempler på at anti-muslimske miljøer er på fremmarsj. 
Flere og flere vestlige mennesker og organisasjoner behandler muslimene som potensielle terrorister. Er det rart at fattige og mindre utdannende afghanere behandler alle vestlige som terrorister som okkuperer deres land?