Kjære Listhaug, hvem er du?

Blogger Erlend Elias tar et knallhardt oppgjør med Sylvi Listhaug
Foto: Sámediggi - Sametinget
Kjære Sylvi. Var du falsk og snakket med to tunger, under våre fine samtaler? Eller prøver du nå bare å vinne valget på en helt usmakelig måte? spør blogger Erlend Elias. 
Erlend Elias Bragstad
Latest posts by Erlend Elias Bragstad (see all)

Jeg håper du åpner øynene, hjertet ditt og senker dine dømmende skuldrer nå når du får ennå et barn. Du som mor, nå snart til tre…vil vel ønske at de uansett legning, kjønn, eller kropp skal tørre å være ærlig med deg, kunne klare å eventuelt komme først til deg om de skulle skille seg ut fra det du kaller normalen. For hadde du vært min mor og jeg hadde sittet i salen der du holdt den mest usmakelige, kalde, og krenkende talen jeg noen gang har hørt, så hadde du vært den siste på denne jord jeg hadde kommet ut til. Håper ikke dine barn vil kjenne på denne frykten du sprer, du setter oss tilbake i tid, du lukker dører vi lenge har prøvd å åpne og du sårer flere enn du aner. Med dine såkalte «kristne» verdier kan ikke jeg fatte og begripe hvordan du kan være så kald. 

Varm og kjærlig Gud
Jeg er selv kristen, men jeg tror på en varm kjærlig Gud, Jesus som tok til seg de svakeste. Jesus som døde for troen på rettferdighet. Men her setter du kaffen i halsen for at en i politikken hedrer uskyldige mennesker som ble drept på verst mulig måte! Jeg skal si deg at jeg satt ingenting i halsen etter å ha hørt din tale, ja jeg tok meg tid til å høre hele, fordi jeg håpet i det lengste at det VG og resten av media hadde skrevet var feilsitert og overdrevet, men desverre ikke. Ingen kaffe i halsen her, men jeg fikk en jævlig bitter smak i munnen. Det er ikke mye jeg angrer på her i verden, men jeg er lei meg for at min dømmekraft over hvem du er ikke klarte å slå inn under mine møter med deg, og jeg angrer på at jeg har forsvart deg i en del sammenhenger. Jeg trodde på det du sa til meg og jeg trodde du var oppriktig, men med så mange tunger du tydeligvis snakker med er det kanskje ikke så vanskelig å blidgjøre de fleste for å så å le av de bak ryggen. Men min klem som du fikk etter det jeg trodde var en meget hyggelig kveld var ekte. Skulle ønske du kunne sagt det samme med hånda på hjertet! Lykke til med fødselspermisjon og litt fri. 

Sprer hat
Jeg har i det lengste som offentlig person prøvd å ikke ha noen politisk slagside, men med tiden har jeg sett meg lei av det irrasjonelle hatet du og flere av dine partifeller bygger opp. Det ytterliggående høyre bruker hatretorikk som virkemiddel, og vi ser det over hele den vestlige verden at dere er i fremmarsj. Dere herser med de svakeste i vårt samfunn, de som er ofre for krig og terror som VI i Vesten har påført dem gjennom våre handlinger, og dere skaper et fiendebilde som fører til økt polarisering mellom nordmenn og innvandrere. Hvem er tjent med det? Jo, ytterliggående politiske partier som Frp og ytterliggående religiøse grupper. Dere som hater, dere som spotter og kjemper kamper i kommentarfeltene til nettavisene – dere gir en gavepakke til terrorister og ytterliggående miljøer fordi dere sørger for at de som kommer hit, ikke føler seg velkommen. Disse kjemper en rasekamp under din velsignelse, Sylvi, og du er ansvarlig for konsekvensene dette får for fremtidige generasjoner som dine barn skal vokse opp i.

En funfact til deg og dine tilhengere, visste du at bare to prosent av terrorangrep i Europa er utført av religiøst motiverte terrorister (les: islamister)? Dere kan jo gjette hvem som har utført resten: Her kan du lese det du kanskje ikke visste!

Ha en fin uke, lykke til med fødsel!

Mvh Erlend Elias

Opprinnelig publisert på Erlend Elias´ blogg. Gjengitt i sin helhet på utrop.no med forfatterens godkjenning.