Fotball for integrering

Ungdom møtes på tvers på Lørenskog Tamilske Sportsklubbs årlige turnering
Foto: LTSK
Lørenskog Tamilske Sportsklubb (LTSK) organiserer for andre år på rad multikulturell fotballturning. Målet er å skape en møteplass for ulike etniske grupper i Akershus og Oslo, skriver Mawnisha Jega i klubben i dette innlegget. 
Mawnisha Jega
Latest posts by Mawnisha Jega (see all)

Ifjor samlet vi over 250 barn i Fjellhamarhallen, for å spille fotball. Lag fra hele Akershus hadde meldt seg på turneringen, og barn og voksne med mange forskjellige nasjonaliteter samlet seg rundt fotball og lek.

Lørenskog Tamilske Sportsklubb (LTSK) sin årlige multikulturelle Barnefotballturnering i Fjellhamarhallen avholdes for andre gang på rad og vi har gledet oss til å møte så mange spennende lag som består av barn fra de fleste etniske grupper som bor i Norge. I fjor var det totalt 28 lag fra hele Akershus som meldte seg på til turneringen. I år er det til sammen 50 lag som er påmeldt og en god del av dem er innvandrerorganisasjoner i Oslo og Akershus.

Unikt arrangement
Hovedmålet med denne turneringen er å bruke fotballen til å skape en arena for multikulturelle sammenkomster mellom etniske grupper som bor i Akershus og Oslo. Ingen andre enn LTSK har arrangert noe lignende tidligere og i følge av fjorårets suksess ønsker de å arrangere turneringen i år også.

Vi ønsker å få til mest mulig oppmerksomhet om og deltakelse på arrangementet slik at det bidrar til å skape inspirasjon og engasjement blant andre organisasjoner og multikulturelle ildsjeler i Akershus og Oslo for å arrangere tilsvarende arrangementer.