– Skandale ved Høgskolen i Oslo

sercan leylek 4
Foto: Liv Santos Holm
– En europeisk muslim bør ikke kalle seg «britisk muslim, norsk muslim» osv. En slik identitet dreper vår kulturelle arv. Det skal en foredragsholder som brukte Høgskolen i Oslo sine lokaler ha sagt til en forsamling unge, norske muslimer nylig.
0Shares

Et universitetsseminar kalt «Religion og menneskelig forståelse i en postmoderne tid», om hvordan muslimer skal oppføre seg i Norge, ble avholdt ved Høgskolen i Oslo og Akershus den 30. november 2014. Dette i regi av den islamske organisasjonen IGMG.

Deres inviterte innleder var Taner Dogan. Formålet med seminaret var å hjelpe unge muslimer i Norge med å forsvare sin identitet i en verden i forandring.

Jeg fikk mitt første sjokk allerede da jeg var på vei inn i rommet. Alle jentene og guttene satt separert.

Jeg valgte et sete i den midtre rekken, og en jente i turban advarte meg uten å nøle et sekund: «Kan du velge et annet sete?»

Jeg var den eneste som satt på denne rekken som separerte jentene og guttene. Jeg rikket meg ikke.

Foredragsholderen Taner Dogan startet etter hvert sin 45 minutters tale. Her er noen av sakene som han tok opp i sitt foredrag:

  • Kvinner bør ikke arbeide. De bør heller bli hjemme og ta vare på barna.
  • I et samfunn hvor kvinner bruker 8 timer av sin tid på sin karriere kan vi ikke forvente oss en sunn generasjon.
  • Feminisme bør unngås.
  • En europeisk muslim bør ikke kalle seg «britisk muslim, norsk muslim» osv. En slik identitet dreper vår kulturelle arv. Selv om vi er født i Norge bør vi kalle oss for tyrkiske, og ikke norske.
  • Det mest bisarre punktet fra foredraget handlet om YouTube-videoen Happy British Muslim, som ifølge Taner Dogan er laget for å bearbeide underbevisstheten til muslimer i Europa med det øyemed å drepe den nasjonale identiteten til minoriteter. (Se videoen her – ekstern lenke) Det beste sitatet fra foredraget er «Happy British Muslim-videoen viser muslimer som danser og er glade», noe han mente var syndig og som skulle understreke at man forsøkte å manipulere den muslimske ungdommen.

Jeg oppfordrer med denne artikkelen alle ansvarlige ved Høgskolen i Oslo og Akershus til å handle. Vennligst sekulariser deres skoler slik at ikke denne type middelaldermentalitet får hjernevasket våre barn under den såkalte postmoderne forståelsens navn.

Oversatt av Sjur Cappelen Papazian. Innlegget har også stått på trykk i Aftenposten og Dagsavisen. Gjengitt med forfatterens tillatelse. Aftenposten har også laget sak om arrangementet.