Lager annerledes adventskalendre

Utradisjonell julekalender fra bloggen til Laminofly.
Foto: Skjermdump
En samfunnsdebattant og en blogger med flerkulturell bakgrunn har kommet opp med hver sine egne adventskalendre utenom det vanlige.

I skribenten Assad Nasirs (bildet) adventskalender kommer leserne til å få spørsmål hver dag som de kan bli utfordret på. 

– Spørsmålene kommer til å handle om norsk-pakistanere, og formålet er at man skal lære noe samtidig som det er litt morsomt. Jeg tar forbehold om at noen kanskje vil føle seg støtt, for jeg har nemlig tenkt å generealisere og spille på fordommer og stereotypier, skriver Nasir på bloggen.

For de som svarer riktig hver dag frem til 24.12 venter det en sjanse til å vinne hans seneste utgivelse Noe, som består av ulike korttekster, utdrag fra lengre tekster, essay og dikt. 

Et “dumt-dumt” prosjekt
Også bloggeren Laminofly har gjort sitt for å skape moro i adventstiden, om enn i et langt mer vågalt sosialt eksperiment. I den første luken stiller han like godt opp foran Slottet avbildet i den legendariske mankini´en (mannlig bikini) fra filmen Borat.

Ifølge bloggen har venner og samarbeidspartnere kommet på 24 ulike utfordringer og kleine situasjoner som han skal utsette seg selv for, helt frem til julaften.

– Jeg har sammen med Lamins venner gått med på ett dumt dumt prosjekt. Ideen kom fra en samtale jeg hadde med disse menneskene hvor jeg klarte å uttrykke at jeg liker å bli utfordret, liker å være nervøs og synes at adventstiden er døll. Ta lærdom av dette; vær forsiktig med hva du sier til kreative sjeler. 

Gå inn her for å sjekke ut Nasirs alternative julekalender.

Gå inn her for å sjekke ut bloggen til Laminofly og hans vågale eksperiment.