Muslimer over hele verden har de siste ukene vist sin motstand mot hån av profeten Muhammed. Her fra en demonstrasjon mot karikaturene i London i 2006
Foto: Nic Walker/ www.flickr.com/photos/nic/98329736/
Det skriver Alexander Kaltham Lie, som var en av de første muslimene i Norge som sto fram som homofil.
0Shares

Jeg vet at jeg har ikke lov til å uttale meg om min profet Muhammed, dette mener i hvert fall de konsevative religiøse muslimer. Årsaken er at jeg er homofil. Men jeg har i mange samtaler med folk forsvart min profet, og omhyggelig forklart at det de hører om min profet ikke er korrekt.

Profetens møte med Quraysh-stammen viser dette på en utmerket måte. Quraysh var en hard stamme, brutale og respketløse overfor dem som de mente var mindre verd enn dem, og disse holdingene eksisterer fremdeles i vår nåtid.

Mishandlet og drepte

Quraysh-herskerne levde på inntektene til dem som jobbet hardt fra dagry til solen gikk ned. Quraysh hadde ingen regler og det ar alltid de som var sterkest i byen, de som hadde det gøy. Quraysh mishandlet og drepte dersom de ikke fikk det som de ville.

Kvinner ble voldtatt og unge menn ble misbrukt. Det var livsfarlig å være motstander, det lønnet seg ikke å si at det Quraysh-herskerne gjorde var galt. De menneskene som levde i Quraysh-tidens urettfrdighet og grusomhet, visste at de ikke hadde noe annet valg enn å tie. Undertrykkelsen av menneskene var åpenlys og total.

Profetens motstand

Muhammed, vår gode profet, viste ansikt og stemmen hans ristet hele Qurayshriket. Profeten vår Muhammed gjorde opprør og stod ensom opp mot Quraysh-makten, og kjempet for de mennesklige verdier. Kvinner fikk sine rettigheter og mennene fikk deres selvstendighet. Profeten stod alltid på de svakeste i samfunnet sin side.

En dag da vennene til profeten Muhammed jaget bort en jøde, som ønsket å ta en prat, grep profeten Muhammed inn og fortalte dem at jøden var velkommen og at vennene hans burde være vennlige mot ham.

Galt å spionere

I en annen fortelling, overhørte en venn av proften Muhammed to menn i deres hjem mens han var på vei hjem til sitt. Vennen til profeten Muhammed fortalte at han hadde hørt at de to mennene, som han ikke visste hvem var, hadde hatt sex med hverandre.

Profeten Muhammed fortalte sin venn at det ikke var hans jobb å spionere på folk. Det finnes en Gud som kan se hva vi mennesker gjør. Det gjør ikke Gud glad at du sladrer om det folk gjør.

Jeg er veldig stolt av min gode profet Muhammed.