Mange muslimer med innvandrerbakgrunn stemmer Rødt. Det er ikke et godt valg, skriver Sadug Alfeli i dette innlegget.
Foto: Pew Research
Innvandrere fristes til å stemme for en mislykket ideologi på grunn av solidaritet for Palestina, skriver Sadug Alfeli i dette innlegget. 
1.1K+Shares

Hvorfor vil ikke partiet Rødt ta avstand fra kommunismens uhyrligheter? At partiet så sent som i mai i år bestemte seg for å ikke ta vekk begrepet «kommunisme» fra programmet, er ufattelig. Nå er begrepet skjult bak andre begreper, som «sosialisme», men det hjelper lite.

Mange innvandrere stemmer på mislykket ideologi

Det kan virke som om Rødt hater de rike mer enn de ønsker å hjelpe de fattige. De er i hvert fall et parti som fremstår som om de ønsker å innføre kommunisme, en ideologi som har tatt livet at omkring 100 millioner mennesker. Hvordan? – 25 millioner døde gjennom intern undertrykkelse i Sovjetunionen, 60 millioner døde i Maos Kina, blodbadet i Kambodsja, med deres to millioner lik, Cuba, der folk selv i dag sliter med å brødfø seg selv, og Nord-Korea, som ikke ønsker økonomisk tilknytning til andre land. 

Det er skremmende å se at 140 000 nordmenn, derav mange innvandrere, stemte på det jeg ser som kommunistpartiet. Jeg tror det er partiets solidaritet for Palestina som er årsaken til at stadig flere vender ryggen til andre partier. 

Er det ren uvitenhet som gjør at dagens marxister viser frem kommunismen som noe man skal være stolte over?

Vi må ikke glemme at ingen annen politisk ideologi har noen gang blitt prøvd så bredt, med så mange forskjellige mennesker, i så mange forskjellige land – og mislyktes så katastrofalt. 

Misunnelse over de som lykkes?

Er det ren uvitenhet som gjør at dagens marxister viser frem kommunismen som noe man skal være stolte over, samt presenterer prosjektet som medfølelse og omsorg? Eller er det misunnelse over de vellykkede?

Hvor mye bevis trenger vi for at folk skal forstå elendigheten i kommunismen?

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.