Enkelte nettdebattanter i Norge omtaler syrere som snerpete og at de vil ha hele hånda når de blir tilbudt en finger. På bildet ser vi en syrisk tenåring har pyntet på en kurv under et prosjekt støttet av Storbritannia
Foto: DFID
Kristoffer Joner har skrevet all tekst til kampanjen selv. Verken han eller reklamebyrået har fått betalt fra NOAS. Det skriver byråleder Torgeir Vierdal om Anoraks rolle i Joners NOAS-kampanje.
0Shares
Torgeir Vierdal, byråleder i Anorak
Latest posts by Torgeir Vierdal, byråleder i Anorak (see all)

Redegjørelsen er opprinnelig publisert på NOAS.no

– NOAS, Norsk Organisasjon for Asylsøkere, kontaktet oss i Anorak vedrørende hjelp til en potensiell julekampanje. Vi mente det var for sent å initiere en julekampanje på dette tidspunktet, og ble enige om å heller se på muligheten for å finne på noe sammen ved et senere tidspunkt. Torgeir Vierdal, som er byråleder i Anorak, og Kristoffer Joner er venner.

– Gjennom samtaler dem imellom ble Kristoffer mer og mer engasjert i saken og ønsket å bidra. Min og Anorak´s oppgaver har vært å veilede Kristoffer slik at dialogen mellom Noas og Kristoffer er åpen, tydelig og ærlig.

– Alle tekster, og innholdet i disse er det Joner selv som har skrevet og står for. Anorak sitt bidrag inn i dette har vært å sikre at han informerer tydelig om at han har en dialog med NOAS, og at denne informasjonen er korrekt. Deretter har vi hjulpet til med spredning av Kristoffers budskap.

– Det er lett å la seg blinde av overskriftene denne saken har skapt. Jeg ønsker derfor å rette fokus tilbake på sakens kjerne og budskap.

– Sist uke rettet Advokatforeningen sterk kritikk til norsk rettspraksis som de mente ikke er en rettsstat verdig. Rettssikkerhet skal gjelde for alle og Noas´s sitt virke er å påse at så skjer. Med større tilfang av asylsøkere er oppgaven større enn noen gang i en presset økonomisk situasjon for organisasjonen.

– Det er viktig å understreke at Noas ikke tar stilling til hvem som skal få opphold eller ikke. Det er det politikerene som gjør. Men, vi er alle tjent med et demokrati som fungerer.

– Ingen, hverken Kristoffer Joner eller Anorak har fått betalt for vårt engasjement.

Les også NOAS sitt svar