– Regimet i Iran dreper barn og kvinner på gata, skriver artikkelforfatteren. Her fra en militærparade i Iran tidligere i år.
Folk i Norge må vise solidaritet med de som kjemper mot urett i Iran, skriver Bijan Gharakhani i dette innlegget.

Jeg er kjempeforbanna! Hvor er Unicef og FN? De som skrev de fine ordene om barns rettigheter. Den 17. november 2022 så verden enda et uskyldig barn bli skutt og drept på åpen gate av politiet i Iran. Dette mens han satt i en bil sammen med faren og broren. 

De som kjemper for det vi allerede har i Norge bør støttes

Hvorfor står ressurssterke Norge og hele verden og ser på at disse grusomhetene finner sted – uten å gjøre noe? Regimet i Iran dreper barn og kvinner på gata, i fullt dagslys! Det er til nå 342 døde demonstranter, hvorav 43 er barn. Og det er tusenvis av politiske fanger i Iran. Jeg fordømmer brudd på menneskerettigheter som foregår i Iran. 

Demonstrantene i Iran blir møtt med vold og tusenvis av kvinner og barn blir arrestert. Det er viktig at vi i Norge viser solidaritet mot urett som begås i Iran. Den nyoppståtte revolusjonen har fått navnet «Kvinne, frihet, liv», og regnes som en av de viktigste bevegelsene i Iran i nyere tid 

Det er viktig å engasjere seg for alle som kjemper med livet som innsats for den samme friheten og demokratiet vi i dag har i Norge.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.