Lader opp til bred folkefest

Inviterer til folkefest i Kollen: For å være et best mulig vertskap for de internasjonale utøverne, pressefolkene og ikke minst publikum, ønsker Holmenkollrennene å ha et mest mulig internasjonalt publikum.
Foto: Skiforbundet
Arrangørene vil at de frivillige og publikum skal gjenspeile Norges befolkning, og har fått Alarga-leder Dilek Ayhan med på laget til Holmenkollrennene i mars.
0Shares

Kronprinsen slo et slag for mangfold under Ski-VM i 2011. Holmenkollrennene og World Cup 2013 viderefører arbeidet og inviterer hele bredden av Norge med på folkefest i Kollen 15.-17. mars 2013. 

Holmenkollrennene, som avholdes 15-17 mars i år, blir av skisportsentusiaster regnet som “Norges andre nasjonaldag”.

Ayhan er født i Norge og har tyrkisk familiebakgrunn. For tredje året på rad skal hun jobbe som frivillig i Kollen. Til vanlig er hun daglig leder i kompetanseorganisasjonen Alarga, og som Kollenambassadør er hun med på å bidra til at de mer enn 1 000 frivillige funksjonærene – som er arrangementets ansikt utad – gjenspeiler befolkningen.

Ayhan som er født i Norge og har tyrkisk familiebakgrunn, vil i år jobbe på tredje året som frivillig på Kollen

– Det norske samfunnet er mangfoldig, og da bør også frivillighetskorpset og publikum gjenspeile det, sier Ayhan.

Best mulig vertskap
Det forventes ca. 350 utøvere fra 40 nasjoner, 300 pressefolk og mange millioner TV- seere.

– Holmenkollen er hele Norges nasjonalanlegg, og hoppsportens vugge. I verdenssammenheng står Holmenkollen for noe helt spesielt, også for de utenlandske utøverne. Dette er verdens mest kjente hoppbakke, en turistattraksjon som setter Norge på kartet. For å være et best mulig vertskap for de internasjonale utøverne, pressefolkene og ikke minst publikum, ønsker vi også å ha et mest mulig internasjonalt publikum, forteller Ayhan.

Hvordan har ting gått siden Ski-VM for to år siden? Merker man en økt interesse blant flerkulturelle for å jobbe som frivillige funksjonærer, og ellers i forbundet?

– For to år siden var målet å få med 10% flerkulturelle blant de frivillige. Man klarte seks, men arrangørene så seg ikke fornøyd med det og har videreført arbeidet. I år skal vi nå målet med 10% deltagelse, og at enda flere skal få oppleve å være en del av det berømte Kollenbrølet og folkefesten. Innsatsen er forankret i alle ledd i organisasjonen og gjenspeiler seg fortløpende i konkrete tiltak. World Cup 2013 skal bli bred folkefest vi sent vil glemme.

Anbefaler
Ayhan føler hun har fått mye ut av opplevelsen som frivillig. Hun oppfordrer alle som ønsker å få organisasjonserfaring og fantastiske minner om å søke.

–Å være frivillig er både gøy, lærerikt og en uforglemmelig opplevelse. Man får i tillegg nye bekjentskaper som man setter pris og blir glad i, og hvem vet, kanskje de varer livet ut?