Filiosofi og politikk i afrikansk kunst under Senghor

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 OCA, Office for Contemporary Art Norway, har gleden av å annonsere […]

OCA, Office for Contemporary Art Norway, har gleden av å annonsere forelesningen “Filosofi og politikk i afrikansk kunst under Senghor” av filosof Souleymane Bachir Diagne, som organiseres i forbindelse med Diagne’s deltagelse i OCAs internasjonale studieprogram.

Forelesningen er en del av Négritude: En forelesningsrekke om politikken rundt kunstproduksjon i Afrika, som startet på OCA høsten 2012, og som fokuserer på påvirkningen fra négritude-bevegelsen og dens politiske og kulturelle arv på det afrikanske kontinentet.

Om forelesningen 
Léopold Sédar Senghor (1906–2001), en av grunnleggerne av négritude-bevegelsen, var i sitt kunstnerskap svært opptatt av afrikansk kunst, og vitaliteten og styrken uttrykt gjennom dens filosofi. Ved å presentere hva filosofen og poeten Senghor kalte ”Negro-afrikansk estetikk”, vil Diagne undersøke hvordan dette temaet ble overført i praksis fra 1960 til 1980, mens han var president i Senegal.

Om ”Négritude: En forelesningsrekke om politikken rundt kunstproduksjon i Afrika”  
 
”Négritude: En forelesningsrekke om politikken rundt kunstproduksjon i Afrika” er et program som i løpet av høsten og vinteren 2012–2013 tar for seg bakgrunnen for kunstnerisk og kulturell produksjon på det afrikanske kontinentet.

Om O3-MIDLER 
Programmet er støttet av O3-midler fra Utenriksdepartementet med formål om å videreutvikle samarbeid og profesjonell nettverksbygging mellom OCA og kunstnere, uavhengige kulturprodusenter og organisasjoner i land i sør.

Ordningen inkluderer, men er ikke begrenset til; kunstneres, kuratorers og kulturprodusenters ekspertbesøk; kortere atelieropphold for kulturprodusenter og kunstnere; utvikling av seminarer, konferanser, kunstprosjekter, workshops etc. som vektlegger videre utvikling av profesjonell utveksling og nettverksbygging mellom og blant land, og prosjektutvikling i internasjonal skala.