Hans Dahle hedret med Lokalradioprisen

Hans Dahle, redaktør i Radio Latin-Amerika mottok sist helg Lokalradioprisen.
Foto: Radio Latin-Amerika
Norsk-chilener og radioredaktør Hans Dahle ble hedret under Norsk Lokalradioforbunds Landskonferanse på Fornebu lørdag.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

I flere tiår har Dahle drevet minoritetsradioen Radio Latin-Amerika, og ble sist helg hedret for sin langvarige innsats.

Lokalradioprisen er den høyeste utmerkelsen i norsk lokalradio.

– Lokalradiobransjen er kjent for å huse brennende ildsjeler med lang fartstid, men få kan skilte med en like imponerende kontinuitet som årets prisvinner, sier juryen i en pressemelding.

– Siden forsøksperioden med lokalradio på starten av 80-tallet, har han hatt en urokkelig tilstedeværelse i bransjen, og hans innflytelse har vært av stor betydning ikke bare for utviklingen av sin egen radiostasjon, men også for det viktige lokalradiosegmentet han representerer.

Startet i innvandrerradio

Hans Dahle startet lokalradiokarieren i Radio Immigranten som senere ble til Tellus Radio, en radio som hadde sitt utspring i miljøet rundt Antirasistisk Senter.

I 1987 søkte han sammen med andre entusiaster om og ble tildelt radiokonsesjon for å etablere en kanal på FM-båndet i Oslo som senere ble Radio Latin-Amerika.

Radio Latin-Amerika har under Hans ledelse siden utviklet seg til å bli en levende og dynamisk mediebedrift med døgnkontinuerlige sendinger på FM, digitalradio DAB, nett- og mobilradio og solide lyttertall.

– Lokalradioprisen går til en person som representerer mangfold, kontinuitet og engasjement, og er på alle måter en fremragende ambassadør for det bransjefelleskapet vi alle er en del av. Hans har ikke bare skapt en unik, viktig og fremtredende lokalradiostasjon, men har også opp gjennom årene stått på barrikadene for å få på plass bedre rammevilkår for lokalradio, og er en person som nyter stor respekt innad i bransjen, så vel som i politiske kretser, heter det i juryens begrunnelse.