Godt oppmøte på den tamilske valgdagen

 
Foto: Sanjayan Shan
Søndag var en historisk dag for tamiler over hele verden. Da gikk de til valgurnene for å stemme frem kandidater til "Transnational Government of Tamil Eelam":
0Shares

Utrop var til stede på valglokalene Drammen der alle stemmeberettigede fra 18 år og oppover skulle stemme fram kandidater til Transnational Government of Tamil Eelam gjennom direktevalg.

Senere på dagen var resultatet klart. Tre representanter hadde blitt valgt til den transnasjonale regjeringen for Tamil Eelam. Valget foregikk samtidig over hele verden hvor eksiltamilere bor.

– Internasjonale myndigheter har lenge ment at tamilere ikke har hatt gode eller troverdige representanter, sier Arun Perin. Han studerer medisin og var glad for å kunne bruke stemmeretten sin på søndag.

 
Foto : Sanjayan Shan

For at tamiler skal bli tatt på alvor så må de ha en organisasjon som er anerkjent internasjonalt, og i den forstand så er det veldig viktig å avholde dette valg,et mener Arun.

Arun mener tamilene er ganske sent ute i forhold til andre som er i tilsvarende situasjon. Han mener at tamilene burde lært av kosovoalbanere.

 
Foto : Sanjayan Shan

Se videoreportasje: