Hiphop + tamilsk dans = suksess

VIRAL TRIO: Usha Jey (i midten) har laget flere videoer hvor hun har mikset hiphop med bharatanatyam-dans. Videoene blir delt på TikTok, Instagram, Facebook og Youtube.
Foto: Skjermdump av Youtube-video
Koreograf og danser Usha Jey slo hiphop sammen med tamilsk dans og skapte et mesterverk som går viralt over hele verden.
125Shares

I denne virale videoen ser vi tre dansere med tradisjonelle tamilske sarier. Selv om det er et element i musikken som høres ut som om det er hentet fra Bollywood, er sangen de danser til fra en helt annen del av verden: Sangen er “Uproar” av den amerikanske rapperen Lil Wayne. Dansestegene er en miks av tamilsk tradisjonell bharatanatyam-dans og amerikansk hip hop.

Usha Jey, en av danserne, som også er koreograf, kaller danseformen “hybrid bharatham”. Hun har tamilsk bakgrunn fra Sri Lanka, men har bodd de siste årene i Frankrike. Usha Jey har danset både hiphop og bharatanatyam i flere år. For henne, ble det naturlig å slå de to stilene sammen for å uttrykke kulturen og dansen hun elsker.

TRIO MED GOD KOMBO: Usha Jey (f.v) , Mithuja og Janusha imponerer med denne hybriden av hiphop og Bharatanatyam .

Dette er en av flere videoer hvor hun danser hybrid bharatham. I en annen video har hun på seg typiske hiphop-klær, men musikken er typisk tamilsk. De to andre danserne,  Mithuja og Janusha, utgjør sammen danseduoen Mithu Janu (@mithu.janu), og danser vanligvis mer tradisjonell bharatanatyam.