– Formidler hverdagsrasisme

Ap-politiker Elvis Nwosu er opprørt over kryssord med stigmatiserende innhold i VG og Aftenposten. Han mener regjeringen må på banen.

– Når nordmenns intelligens skal utvikles med rasistiske kryssord, viser det at samfunnet beveger seg i en retning hvor rasisme normaliseres. Jeg savner handlingskraft og en klar strategi for bekjempelse av hverdagsrasisme fra Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Det er på tide det settes fokus på dette i norske medier, sier han til Utrop.

Artist og Dagbladspaltist Haddy Jatou N`jie skrev et leserinnlegg i Aftenposten tirsdag 20. mai hvor hun kritiserer avisen for å spre politiske partsinnlegg og fordommer i kryssordoppgavene.

Klassekampens refererte dagen etter til rasistisk grums og antimuslimske budskap både i Aftenpostens og VGs kryssordoppgaver.

Aftenpostens redaktør Hilde Haugsgjerd sier at hun ikke er glad for det som kommer frem, og er enig med N`jie. Hun synes likevel det virker malplassert å snakke om en redaksjonell linje i forhold til kryssord, men Aftenposten har vært i kontakt med kryssordleverandøren i anledning saken.

VG har ikke fått kritiske henvendelser fra Diskrimineringsombudet, sier redaktør Bernt Olufsen. Hvis de får en slik henvendelse vil de behandle den seriøst, og har ingen intensjoner om å fornærme muslimer med avisens innhold.