Gir til serbisk yoga og somaliske gatelys

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Avisen Dagens Næringsliv har fått en komplett liste over alle som får penger fra det norske bistandsbudsjettet.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Listen viser alle mottagere av penger fra det norske bistandsbudsjettet i 2015, minus de milliardene som går til regnskogbevaring via Klima- og miljødepartementet.

Oversikten viser bredden i hva de 26 milliardene brukes på, fra 1,2 milliarder kroner til Den globale vaksinealliansen, ned til den ene millionen til AFAC – det arabiske fondet for kunst og kultur.

På bistandsindustriens norsktopp troner Flyktninghjelpen med 750 millioner kroner.

Gatelys i Somalia
Til sammen mottok de tredve norske organisasjonene som ifjor fikk mest ut av bistandsbudsjettet litt over fire milliarder kroner.

Mange av de andre navnene er kjente, store aktører – som Kirkens Nødhjelp – men noen er også helt ukjente, som NIS, Nordic International Support Foundation. NIS fikk 35 millioner til “styrking av lokale myndigheter i utvalgte regioner i Somalia gjennom lokale infrastrukturprosjekter som for eksempel gatelys”.

Kinesisk miljøvern og serbiske kvinneprosjekt
Og beløper har blitt gitt i stort og smått. Kinas handelsdepartement mottok 28 millioner kroner, hvor pengene har gått til å finansiere ni ulike samarbeidsprosjekter innenfor miljøområdet, mens Serbias yogaforbund fikk 8000 kroner, gjennom ambassaden i Beograd, til å hjelpe volds- og overgrepsutsatte kvinner til å komme tilbake i yrkeslivet.

Klikk her for å se hele listen.