Gir stafettpinnen videre: Mahmona Khan går av som sjefredaktør i X-plosiv.no. Khan har lang fartstid som både journalist og redaktør. Hun har jobbet i LO-Aktuelt som journalist i flere år. For tre år siden startet hun nettmagasinet X-plosiv.no
Foto: Henrik Kreilisheim

X-plosiv får ny sjefredaktør

Etter tre år som sjefredaktør trekker Mahmona Khan seg nå. Hun etterlater seg et nettmagasin som er den største desi-portalen for det flerkulturelle Norge. Shazia Sarwar er den nye sjefredaktøren.
Det er tre år siden X-plosiv oppstod som nettmagasin. Nettmagasinet som startet smått, er i dag utvilsomt en av de sterkeste representantene på nettet for mangfoldet i Norge.

Årlig Prisutdeling
Gjennom sin årlige prisutdeling ”Årets norsk-pakistaner” har X-plosiv.no styrket rollemodeller og synliggjort den positive fremgangen.

- Det vil ikke være en overdrivelse å si at jeg er stolt over å ha vært med på å bygge X-plosiv og sett fremgangen på så kort tid. Det har tross hardt arbeid likevel vært en endeløs kamp om overlevelse uten statlige midler å drive nettmagasinet, skriver Mahmona Khan på X-plosiv.no.

Khan vil nå konsentrere seg om en ungdomsbok som hun holder på å skrive. Høsten 2009 kom hennes første bok "Tilbakeblikk" ut. Den handler om da pakistanerne først kom til Norge. Boken har fått strålende kritikker fra alle hold.

Ny sjefredaktør
Shazia Sarwar er den påtroppende sjefredaktør. Hun har vært redaksjonssjef i X-plosiv. Sarwar studerer journalistikk ved Høyskolen i Oslo, og har skrevet for blant annet Ny Tid.

Fremtidige planer for nettmagasinet?
- Jeg ønsker å styrke x-plosiv redaksjonelt og fokuset vil derfor være å få økonomisk støtte.

Får X-plosiv noe støtte i dag?

- Går for lut og kaldt vann, egentlig, men vi har fått litt støtte fra Kulturrådet. Ellers har jeg og Mahmona jobbet gratis for x-plosiv i tre år.
 
Hvordan vil det være å kombinere skole og nettmagasinet og mammarollen?
- Det blir en stor men spennende utfordring å være heltidsstudent i et krevende studie som journalistikk, men jeg håper det lar seg gjøre. Jeg har en veldig støttende ektemann.