Solidarisk flyktningpolitikk anno 2018?

Axel Fjeld reagerte då Masud Gharahkhani, i flyktningdebatten, ytra seg om «norske verdiar». Gharahkhani svarte at partiets nye strategi er human. No svarar Fjeld: «Problemet er at Gharahkhani legg skulda på innvandrarar når skulda ligg på storkapitalen»

Ubehagelig forskningstema: den norske minoriteten

«Majoritetsnorske» minoriteten har ikke fått nok oppmerksomhet, mener forskeren. «Det var en form for feighet, rett og slett».

Kur mot sosial kontroll? – Dropp offerrollen

Det er tøft å oppleve negativ sosial kontroll, men veien ut av den er å heve stemmen og ta inn at du er herre over eget liv.

Ingen overrepresentasjon av innvandreruførhet

Det er ikke helt riktig at innvandrere er overrepresentert i uførhetsstatistikken, og bildet er mer sammensatt. 

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Ossietzkyprisen 2018 til flyktning-forfatter

Årets vinner av Ossietzky-prisen er Ahmedur Rashid Chowdury, også kjent som Tutul. 

Hiphopradioens viktigste stemme til Oslo

Filmen Rock Rubber 45s viser Bobbito Garcias innflytelse på sneaker-, streetbasket- og hiphopkulturen. Oslo Sneaker Fest og Melahuset har nå Norges-premiere på filmen som Garcia har regissert. 

Karate, Kimono, Fukuoka og Tokyo på Nasjonalgalleriet

Japans ambassade i Norge inviterer til kulturarrangement på Nasjonalgalleriet 21. november.

Jomfru nok?

Norske leger, lærde, kloke koner og andre troverdige og respekterte individer er med på å kontrollere unge minoritetsjenters seksualitet ved å sjekke om jomfruhinnen er intakt.

Kronisk norsk - Wørd fra stua

Syns du det skjer mye rart i norsk politikk om dagen? Vi og. Du er herved invitert til en one-night only, et kryssarbeid mellom skuespiller og aktivist Iselin Shumba og og rapperen Pats Nichols med flere. Det er ikke en forestilling. Det er ikke et talkshow. Det er ikke en konsert. Det er ikke en debatt. Det er ikke en slam. Men kanskje noe midt i mellom.

I dag
3 dager igjen
7 dager igjen
13 dager igjen
15 dager igjen

Uheldig dom fra EMD

Bør man straffefritt kunne si at profeten Muhammed var pedofil uten å bli straffet? Ja. Men er det sant at Muhammed var pedofil? Nei, det er det ikke.

Gharahkhani svarer på tiltale

Den 21. oktober kritiserte skribenten Axel Fjeld Masud Gharahkhani (AP) for blant annet å ha uttalt at «Gud må vike for demokrati og likestilling». Her får Fjeld et svar.

Norske muslimer må tenke nytt om islam

Det er nødvendig for muslimer i Norge å løfte vanetenkningens slør. Først da får vi opplyste islamforståelser som både er i tråd med tro og samtid, skriver Shahram Shayghani og Farhan Shah.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Det som betyr noe – Et KrF for vår tid?

Nesten samtidig som Hareide nå sier at han vil gå til Ap og Sp, gir han også ut boken «Det som betyr noe». Hvorfor?

«Din religion» kontra «vårt demokrati»

– Masud Gharahkhani antydar at mange innvandrarar ikkje respekterer demokrati og likestilling, og appellerer til nordmenns kollektive narsissisme, skriv Axel Fjeld.

Hvil i fred

Alt for kort ble karrieren. La Keshvaris karriere hvile i fred. 

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Tiltak mot diskriminering i arbeidslivet

Forskning viser at diskriminering er reelt. Regjeringen gjør dog lite for å komme den til livs, og det tapper samfunnet for verdifulle ressurser, skriver Katja Busuttil.

Hvem sitt ord er Koranen?

Spør en muslim hvem sitt ord er Koranen, skriver Cemal Knudsen Yucel, grunnlegger og leder av Ex-Muslims Of Norway.

Det heter "scenenekt"

Eg trur det er betre å argumentere mot dei ein er ueinig med, i staden for å tie dei i hel, skriv Marit Hole Tynnøl Lesja i dette innlegget.