Sjaman og sjarlatan?

– Denne mannen er ikke sjaman, han er ikke sjarlatan, han er en amerikansk foredragsholder, skriver Sven Henriksen.

La nettvett bli en del av introduksjonsopplæringen

Introduksjonsprogrammene bør innføre kursing i personvern, nettvett og adferd på sosiale medier.

Forenklinger og feilslutninger av Utrop

I Utrops lederartikkel, den 16. mai 2019, stiller Majoran Vivekananthan spørsmålstegn ved Kirkens Bymisjons program for mottakelse av «IS-kvinner». Kirkens Bymisjon svarer her, og mener Utrop misforstår organisasjonens budskap. 

Takk, det norske folk!

«Jeg vil feires», skriver Zeeshan Shah i rollen som Norge, men poengterer at ‘verdens beste land å bo i’ er en tittel som opprettholdes ved kontinuerlig arbeid – også når det ikke er 17. mai.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Inkludering på topp

Selv om mange organisasjoner lykkes med å øke det etniske mangfoldet ser vi få eksempler på mangfold på toppen i organisasjonene.

 
 
3 dager igjen
8 dager igjen

Fraværet av et krigsoppgjør på Sri Lanka

18. mai 2019 er det 10 år siden borgerkrigen på Sri Lanka endte. Og fortsatt har det ikke skjedd et oppgjør, skriver 

Filippinske sykepleiere kunne dekt den norske mangelen

Norge mangler 5600 sykepleiere og spesialsykepleiere. Samtidig er Norsk sykepleierforbunds krav til de mange jobbsøkende sykepleierne fra Filippinene skyhøye, og de ender ofte med å jobbe som hushjelper eller hjelpepleiere.

Skru av Melodi Grand Prix

Jeg syntes ikke vi skulle spille tennis med Chile i 1975, og jeg synes ikke vi skal synge sanger med Israel i 2019, skriver Eddie Whyte i dette innlegget.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Frykt og fellesskap

Det norske samfunnet er modent for en felles innsats mot totalitære tendenser.

 

17. mai handler om å feire i fellesskap

Ett år er gått siden jeg satt i TV2s studio i Bergensbunad og absurd forsvarte min rett til å gå med den. Jeg er #norsknok

Klientelisme på norsk

Klientelisme beskrives enklest som avhengighetsforholdet der staten gir velferdsgoder til folket, mot at folket støtter de styrende. Dette var vanlig praksis i romertiden, men hva gjør fenomenet i Norge i 2019?

Mangler avradikaliseringsprogram for hjemvendte IS-krigere

Norge må ikke ta i mot IS-kvinnene uten å ha et kraftig avradikaliseringsprogram.

Utrop på Facebook
Annonse

Nytt statsbudsjett: Nå blir det dyrere å ha forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD
Regjeringspartiene ble enige med Kristelig Folkeparti om statsbudsjettet mot slutten av 2018, før KrF gikk inn i regjeringen. Enigheten innebærer blant annet at det blir endringer i fradraget på lån. Her er noen av de viktigste punktene oppsummert.

Annonse

Skylder du mye i forbrukslån eller kredittkort? Søk refinansiering

ANNONSØRINNHOLD
Den private gjelden i Norge fortsetter å vokse, og mange har dobbelt så mye i gjeld som inntekt. Men det er også ting som tyder på at flere forbrukere kan være i ferd med å slå på bremsene.

Annonse

Krav for at du skal få låne penger med forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD

Når du søker om et forbrukslån vil banken alltid foreta en kredittvurdering. Vurderingen brukes til å bestemme om du får låne, hvor mye du kan låne, og hvilke renter du får. Her er faktorene du bør kjenne til.

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

ANNONSE

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Tro er en privatsak - også i ramadan

Vi er inne i den muslimske fastemåneden ramadan. Men ikke alle muslimer faster. Og hva så?

Påsketerroren og geopolitiske interesser på Sri Lanka

Hvor var «Pray for Sri Lanka»-bannerne og støtteerklæringene da tamilene i landet ble drept? Oppmerksomheten rundt påske-angrepene er bevisst manipulering og pisker opp under ekstremistiske tendenser i Sri Lanka.

Viktig å opprettholde fokus på Romfolks situasjon i Europa

Den 6. april i år brakte Utrop et innlegg av Tove Skotvedt, tidligere medlem av Europarådet ekspertkomité for romspørsmål, der hun etterlyser mer handling for å bedre Romfolks liv. Dagens leder for den samme organisasjonens parlamentarikerforsamling svarer her på kritikken.