Tiltak mot diskriminering i arbeidslivet

Forskning viser at diskriminering er reelt. Regjeringen gjør dog lite for å komme den til livs, og det tapper samfunnet for verdifulle ressurser, skriver Katja Busuttil.

Mer styringsansvarlighet i Frp?

3000 kvoteflyktninger, nye integreringstiltak og tilskudd til nasjonale ressursmiljø i årets statsbudsjett. Har Frp gått fra å være annerledespartiet til å bli temmet og styringsansvarlig?

Ytringsfrihet og islamanalyse – karikaturstridens balansegang

I denne debatten hviler motsetningen mellom sterke ytringer og lovstridige angrep, samt behovet for innsikt i beretningene om Muhammed. Vi må jobbe aktivt med alle tre dimensjoner, skriver Farhan Shah.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Romsk kulturuke Fra lørdag 20. oktober til fredag 26. oktober

Romano kher – Romsk kultur- og ressursenter inviterer til romsk kulturuke fra 20/10 til 26/10.
Velkommen til en spennende uke full av romsk kultur, foredrag og aktiviteter for voksne og barn i alle aldre.

Global Family: Film screening and conversation

23 October at 18.00: TrAP, Cinemateket and Oslo Documentary Cinema welcomes you to a screening of Global Family (2018) followed by a conversation between directors Melanie Andernach and Andreas Köhler, Warsan Ismail and Hanan Benammar.

Frokostmøte: Hardere ytringsklima og vedvarende skjevheter

Velkommen til Likestillings- og diskrimineringsombudets presentasjon av den nye tilsynsrapporten til FN om status for Norges oppfyllelse av FNs rasediskrimineringskonvensjon (CERD).

Invitasjon til seminaret: Hva skjer med og for rom i dag?

Dagen er for ansatte i offentlige etater/virksomheter som er interesserte i hva som gjøres med og for norske rom i dag.

Tabanka Dance - I:object

Tabanka er kjent for engasjerende og rytmiske forestillinger som maner til bevegelse - av kropp og sjel- og også til aktiv samfunnsdeltakelse. Kompaniet benytter seg av en rytmisk virtuos og fysisk tilnærming til dans som engasjerer og gjør det nærmest umulig å se vekk der de tar opp tema som tvinger oss til å se igjen, på historien, på samfunnet, på livet, på oss selv. 

I dag
3 dager igjen
4 dager igjen
4 dager igjen
12 dager igjen

KrF for muslimer også?

Kan Kristelig Folkeparti omdannes til et Religiøst Folkeparti som kan lage politikk for flere religioner enn bare kristne? 

Da Jehova banken på døren

Den “norske” fortellingen om sosial kontroll handler om at dette bare er noe islam driver med. Det kunne ikke være mer feil, skriver Sven Henriksen i dette innlegget.

Storhaugs farlige flørt

Hege Storhaug lener seg farlig nært Polen og Ungarn. Det kan det umulig bli godt demokrati av.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Når innvandringsrealismen trumfer frem

Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg vil ha tredjelandsavtaler, økt støtte til nærområdene og et nytt skille blant flyktninger. Det provoserer tilhengerne av åpne grenser. Men på sikt kan dette være et lurt realpolitisk grep av partiet.

«No-platforming»

Et mer hygienisk debattklima er både mulig og helt nødvendig for å holde demokratiet vedlike, sier Farhan Shah.

Utrop på Facebook
Annonse

Kvinnekonferanse «Metoo Colourblind»

«Metoo colourblind». Seksuell trakassering skjer på bakgrunn av kjønn og ikke den etniske bakgrunnen. Så hvor er minoritetskvinner i denne Metoo bølgen og hvorfor har vi ikke hørt deres historier?

Annonse

Inspirerende festival 69 grader nord på en polarøy i Russland

En ganske så uvanlig festival fant sted på en av de mest fjerntliggende øyene i Russland, bare noen få hundre meter fra norskegrensen.

Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Populismens destruktive natur

Mandag 3. september ble det bestemt i Frps sentralstyre at Sylvi Listhaug tar over rollen som første nestleder i partiet inntil videre. Dermed har Frp gitt uttrykk for hvem de kan tenke seg i nestleder- og lederstolen fremover. Listhaug selv er glad og ydmyk for å ha fått vervet som midlertidig nestleder.  

På’n igjen

Nylig ble det gjort kjent at Sylvi Listhaug skal være nestleder i FrP frem til landsmøtet i 2019. Det kan naturlig nok medføre at stemmen hennes blir oftere å høre i det offentlige rom i tiden fremover. 

Segregeringens Sverige

Oppløsning av samfunnslimet og segregering forklarer i stor grad hvorfor Sverigedemokraterna denne helgen kommer til å gjøre sitt beste valg noensinne.