Walid: Et omsorgsmenneske

– Walid Al-Kubaisi var en innvandrer som forelsket seg og følte seg hjemme i Norge, skriver SSIs Shakeel Rehman i sitt minneord til den norsk-irakiske samfunnsdebattanten.

Arendalsuka ynskjer pådrivarar for etnisk rensing velkomen inn i varmen

Eit NRK-intervju med Øystein Djupedal er symptomatisk på den djupe kunnskapslausa om rasisme og hatytringar som pregar det offentlege ordskiftet.

Svært konservativ fortolkning av islam

"Josef" sitt argument for å nekte håndhilsing er basert på en svært konservativ fortolkning av islam, og dels et patriarkalsk tankesett, skriver Farhan Shah i dette innlegget. 

Er den omvendte integreringen i gang?

Nå er det de etnisk norske som skal integreres av politikere med innvandrerbakgrunn.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Fornuft og tillit ligger bak håndhilsing

Håndhilse-saken har utviklet seg til å bli en avsporingssak.

Kulturimperialisme på høyt plan

Det er tydeligvis vanskelig for mange nordmenn å tyde sosiale koder, signaler og kroppsspråk. Vi trenger visst langt større eksponering for andre mennesker enn bare de få som tenker og handler som vi selv har gjort i tusenvis av år.

Hvem er du egentlig Bahareh?

Hvem er du egentlig Bahareh, og hvem representerer du?

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Ansiktstildekking er en uting

I begynnelsen av juni ble regjeringens forslag om å innføre forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssituasjoner vedtatt i Stortinget. 

Ytringer er også handlinger

Omsynet til minoriteters ytringsfridom og til deira rett til å leve i tryggleik frå rasisme og valdelege angrep trumfar einkvar rett nordmenn innbiller seg å ha til å hetse og truge dei.

Hvor mye av iransk grunnlov er basert på Sharia?

Det har blitt påstått at iransk grunnlov er lik den franske. Hvor sant er dette?

Å finne troen i Norge

Bekjennelser fra en knapt praktiserende jøde.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Rasisme, normalisering og media

Når det ser ut til at rasismen har auka sidan 22/7, skuldast det mellom anna at vi har valt feil strategi. Om ein berre tar debatten og slepp rasismen frem i lyset, så vil ein kunne beskjempe det med sakleg argumentasjon, heiter det - men er det slik?

Lærte vi noe fra den nasjonale tragedien 22. juli?

Unnfallenhet i møte med nedsettende ordspill, ideologisk ensretting og dehumanisering, uavhengig av religiøse eller sekulære tankesystemer, kan i verst tenkelige tilfelle senke terskelen for grusomme voldshandlinger gjennom å bryte hemningene som ligger i menneskelig empati og solidaritet, advarer Farhan Shah, muslimsk filosof, doktorgradsstipendiat ved UiO.

Terrortrusselen og norske verdier

Jeg har et ønske om å si noe kort om terrortrusselen vårt land opplevde i 2011.