Fredsavtalen i Guatemala 1996 – En nasjons kamp for fred – hva nå?

I forbindelse med 10 års markeringen av fredsavtalen i Guatemala vil Fredrikstad kommune i samarbeid med Fredskorpset og Vennskap Nord/Sør invitere til konferansen: Fredsavtalen i Guatemala 1996: En nasjons kamp for fred - og hva nå?

Det er 10 år siden fredsavtalen ble inngått mellom de stridende parter i Guatemala og 3. september 1996 ble det arrangert en stor fredsfest i Fredrikstad. Her deltok nobelprisvinner Rigoberta Menchú, en stor delegasjon fra Guatemala og representanter for norske myndigheter.

Denne konferansen vil se på de problemer og utfordringer som har vært gjennom disse årene, og rette fokus mot hvilke utfordringer man nå står ovenfor som man må ta tak i for at fredsavtalen skal realiseres fullt ut.

Deltagere på konferansen vil blant andre være tidligere Nobel fredspris vinner Rigoberta Menchú, Rosalina Tuyuc, Frank La Rue og andre prominente gjester fra Guatemala. Fra Norge er Kjell Magne Bondevik, Gunnar Stålsett og Erik Solheim invitert til å delta.

Det vil bli interessante foredrag, del-seminarer og flotte flerkulturelle innslag. En økumenisk gudstjeneste med etterfølgende fredsmarsj og folkefest vil være et av høydepunktene under konferansen.

Hovedkonferansen avsluttes ved lunsj torsdag, og umiddelbart etter dette starter neste del av konferansen – Vennskapskonferansen.
Det er to aktive vennskapsgrupper i Fredrikstad som har kontakt med Patzún og San Martin.
Denne konferansen vil blant annet se på fredsprosessen betydning for samarbeidet mellom disse vennskapsgruppene.

Mer info