Internett-sensur i den arabiske verden. Jemen som eksempel

0Shares

Foredrag: Walid Al-Saqaf

Også i Republikken Jemen viser undersøkelser at Internett, og i særlig grad nettaviser og blogger, er med på å underminere det tradisjonelle informasjonsmonopolet. I dag er det uavhengige og opposisjonelle nettsteder som tiltrekker seg flest lesere fra online-publikumet i landet.

Med dette som utgangspunkt spør Walid Al-Saqaf om totalitære regimer, som Jemen, er i ferd med å miste kontrollen over informasjonsflyten i samfunnet. Kan jemenittiske myndigheters stenging av opposisjonelle nettsteder de siste årene være en reaksjon på en slik utvikling? Al-Saqaf vil også diskutere hvordan teknologi kan brukes til å omgå statlig sensur, og gi publikum tilgang til offisielt forbudte nettsteder. Hvilke muligheter har i det hele tatt myndighetene til å opprettholde en sterk kontroll over informasjonen i en nettverksverden?

Walid Al-Saqaf er tidligere sjefredaktør i Yemen Times, grunnlegger av den nå forbudte yemenportal.net, og initiativtaker til en kampanje mot Internett-sensur i den arabiske verden.

Medarrangør: Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo

www.fritt-ord.no