Lim Dim: Unge kunstnere fra Vietnam

Etter mange års kontakt med kunstnermiljøer i Vietnam, er det en stor glede for Du store verden! i samarbeid med Stenersenmuseet å ønske velkommen til utstilling med en gruppe nye unge kunstnere fra Vietnam. Flertallet av kunstnerne tilhører et lite og tett miljø i Hanoi som særlig arbeider med installasjoner, performance og video.

Lim Dim er vietnamesisk og betyr å betrakte noe med øynene tilsynelatende lukket. Slik beskriver man en person som enten nesten sover, som tenker dypt, som eventuelt studerer andre i skjul. Tittelen beskriver en tilstand som kan tilskrives en ny og ung generasjon vietnamesiske kunstnere med liten anerkjennelse i hjemlandet. Til gjengjeld er dette en generasjon i ferd med å få oppmerksomhet på den internasjonale kunstarenaen.
 
Kurator for utstillingen er Hanoi-baserte Tran Luong. Tran er selv kunstner og har mer enn noen annen bidratt til å samle kreative og nytenkende Hanoi-kunstnere til et miljø. Han er en internasjonalt profilert kunstner og en tung eksponent for vietnamesisk samtidskunst, og har de siste ti årene markert seg også som kurator.
 
Utstillingen presenterer til sammen 15 kunstnere. I tillegg til kurator vil fem av kunstnerne være til stede i Oslo like før og under åpningen av utstillingen. Tran Luong kommer 20. august.
 
Det er utarbeidet en publikasjon til utstillingen med omtale og fotos av kunstnerne og deres verk, og artikler av kurator Tran Luong og Joyce Fan (art theoretician, Singapore/Hanoi).
Den trykte publikasjonen kan fås ved kontakt til Du store verden! [email protected]; for publikum fra åpningsdagen, for pressen ved pressebesøk/kontakt.
 
Publikasjonen ligger på Du store verden!s web-sider på følgende link spesielt for pressen:
 http://du-store-verden.no/filer/download.php?file=pdf.LimDimPublikasjon.pdf

Høyoppløselige pressebilder kan lastes ned fra
http://du-store-verden.no/index.php?topic=02/dsv2009/lim_dim/artists

Forhåndsvising og intervjuer for pressen etter avtale, ta kontakt med:

Pressekontakter:
Stenersenmuseet: Hans Arentz  [email protected]  tel. 23 49 36 04
Du store verden!: Brynjar Bjerkem [email protected]
tel. 93 08 34 01
www.du-store-verden.no   www.stenersen.museum.no
 
Prosjektet støttes av:
Norsk kulturråd
Institusjonen Fritt Ord
Den norske ambassaden i Hanoi
Oslo kommune