Skeiv Verden i Trondheim Pride

Bildet viser en reklameplakat for organisasjonen Skeiv verden. Til våren arrangerer de temakveld for homofile med minoritetsbakgrunn som føler press om å gifte seg, eller som allerede har giftet seg mot sin vilje
Foto: Ingrid Hovda Storaas
Velkommen til seminar og paneldebatt om skeive flerkulturelle.
0Shares

Hvorfor er det så få åpne LHBT-personer med minoritetsbakgrunn? Hvordan kan vi bidra til å skape åpenhet, motarbeide sosial kontroll og hindre tvangsekteskap?

Paneldeltagere: 
Amal Aden, Trifa Shakley, Susanne Demou Øvergaard

Amal Aden er forfatter, foredragsholder og fast spaltist i ukeavisen Dag og Tid. Hun har skrevet og utgitt flere bøker, blant annet Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger (2012.). Aden vil innlede om situasjonen for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner (LHBT) med minoritetsbakgrunn i Norge. 

Trifa Shakley er aktivist og prosjektarbeider i Interfem, en antirasistisk og feministisk organisasjon i Sverige. Hun har skrevet kronikker for RFSLs avis Kom Ut og ETC. Nå jobber hun med æresrelaterte spørsmål og LHBT. 

Skeiv Verdens generalsekretær Susanne Demou Øvergaard vil snakke om organisasjonens erfaringer i arbeidet mot tvangsekteskap blant LHBT-personer med minoritetsbakgrunn.

Etter innleggene legges det opp til samtale og diskusjon mellom paneldeltagerne, unge fra nettverket til Skeiv Verden og salen.