Norway Tamil Film Festival 28.april – 01.mai 2016

Vi har gleden av å invitere deg(Dere) til årets Norway Tamil Film Festival som blir arrangert for 7 gangen. 

Hovedarrangement vil være både på Ullensaker kulturhus og Stovner Frivillige Sentralen der Tamilar Award prisutdeling vil bli avholdt. I år har vi mange spennende filmer på programmet vårt. Mange store artister kommer til Norge, både fra India, Malaysia, Danmark, UK og Canada.

Norges Tamil filmfestival er en feiring av globale tamilske filmer, bred publikumsfestival som foregår over fire dager fra 28. april. Festivalens hjerte skal være i Oslo og Jessheim, der “Tamiler Awards” prisutdeling, Foredrag om miljø forurensning og konsert vil være høydepunktet, stedet der festivalteamet, gjester og andre filminteresserte møtes.

Arrangementet : Tamilar Awards 2016 – Pris utdeling med foredra, Konsert og dans
Sted: Ullensaker kulturhus, Jessheim,
Dato: Søndag 01.mai
Tid: Kl.17.00 – 22.00
http://www.ullensakerkulturhus.no/kalender_cms/detaljer/tamiler-awards-2016/annet/552/1462114800

Film visninger| Steder: Stovner Frivillige sentralen | Rommen Scene| Ullensaker kulturhus, Jessheim.
Spillefilmer 20 |Kort filmer 18 |Dokumentarer 2| Musikk Videoer 6| Internasjonal filmer 10

Norway Tamil Film Festival – Tamilar Awards 2016, 35 nomination categories!

For more information's: http://www.ntff.no/node/117

Tamilar Awards 2016:
– Feature Films Tamil, Short Films Tamil,
– Documentaries, Music Videos Tamil
– Midnight Sun Singer 1 (for the first time for Tamils in Norway)
– Norwegian film – 1
– Feature film International – Best Film 1
– Feature film India other region – Best Film 1

Hva er Norges Tamil Filmfestival ? (NTFF – 2016)
Våren 2010 arrangerte VN Music Dreams for første gang Norway Tamil Filmfestival på Filmenshus.
VN Music Dreams er et tamilsk produksjonsselskap som engasjerer seg innen lyrikk, låtskriving, musikk, film og film distribusjon. Nå har vi også innlemmet tamilsk filmkultur i vårt repertoar og ønsker å opprette et sterkt tamilsk filmfestivalmiljø her i Norge.

I år ønsker vi å fortsette suksessen fra i fjor og holde arrangementet i slutten av april fra 23.-26. NTFF er verdens første filmfestival som tar for seg tamilske filmer på et internasjonal skala – vi viser filmer produsert i India som har stort publikumsappell, og vi har også tamilske filmer produsert i andre land. I 2010 hadde “1999”, en canadiskprodusert film om unge tamilske gutters liv i et tøft miljø i Toronto premiere på NTFF og mottok publikums favoritt pris (Midnight Sun Award) i regi av filmfestivalen.

Festivalen vokser år for både i publikumstall og omfang. I 2016 har vi utvidet festivalen med fire dager visninger for spillefilmer, og fra 28.april. – 01.mai kan du sette deg ned i kinosete og se gode tamilsk filmer for annerledes film opplevelse her i Oslo. Det er filmens beste kvalitet.

Vi henter også inn skuespillere, regissører og produsenter fra Tamil Nadu i Sør-India og eventen vil få stor mediedekning i India og tamilske tv-kanaler i Europa. Vårt formål er å fremme interesse og bevissthet rundt tamilsk filmkultur – det er viktig for oss å belyse tamilsk språk, kultur og religion, filmene vil variere i sjanger og tema for å vise et bredt bilde av den virkeligheten de representerer. Norge har et rikt kulturelt mangfold i dag og vi ønsker å innlemme tamilsk kultur i dette mangfoldet. I tillegg til filmvisning har vi også tradisjonelle og moderne musikk- og danseoppvisninger – dette for at publikum skal ha noe annet å hygge seg med og igjen for å videre fremme andre aspekter ved tamilsk kultur.

Vi ønsker å etablere denne festivalen som et årlig arrangement for både tamilske og norske. Vi vil gjerne se dette bli et møtested på tvers av kulturer hvor flerkulturell interesse og forståelse kan vokse. Vi ønsker å invitere deg og skape noe nytt; noe som vil vare og være et møtested for filmentusiaster. Vi vil lage en filmfestival som blir et årlig høydepunkt, for å kunne gjøre dette best mulig trenger vi deres støtte.

Jeg håper vårt arrangement vekker interessen deres, ta gjerne kontakt med underskrivende vedrørende eventuelle spørsmål. Jeg ser frem til å høre fra dere og
velkommen til NTFF.

Festival direktør Vaseeharan Sivalingam har oppmuntret regissørene, skuespillere og produsenter av Tamilsk til bidra til å spre tamilsk filmkultur globalt

Note:

Norway Tamil Film Festival highlights video gift for all my friends, relativs, artists and media People who would like to watch NTFF 2015 !