Et erfaringsseminar for mediene

0Shares

Øyenvitnene: Kan vi stole på øyenvitneskildringene?
De norske legene Erik Fosse og Mads Gilbert kommer. Stemmene innenfra: De palestinske journalistene Taghreed El Khodary og Ibrahim Barzak forteller om hvordan det var å jobbe på Gaza. NRK Spekters Torbjørn Morvik dro for å oppleve israelernes konstante frykt for angrep. Tidligere NRK-korrespondent Odd Karsten Tveit deler sine synspunkter. Bistandsorganisasjonene gir oss sitt bilde av mediedekningen. Røde Kors som nærmest ble et nyhetsbyrå i Gaza kommer. Norsk Folkehjelp stiller også. Seminaret avholdes på engelsk.

Journalistene utenfor: Sanne, troverdige, partiske?
Hvilke konsekvenser får det for journalistikken at mediene er stengt ute? Er medienes rolle i denne konflikten uttrykk for et langt skritt videre fra problematikken om embedding i Afghanistan og Irak? Er det farvel til den tradisjonelle og profesjonelle krigskorrespondenten? Hva med bloggerne og mannen i gata – er det de vi kommer til å forholde oss til i senere konflikter? Var mediene ukritiske? Korrespondentene Fredrik Græsvik og Sidsel Wold kommer. Nyhetsredaktør Peter Raaum i Dagbladet stiller. Det samme gjør den norske bloggeren Andreas Lunde. Hva med israelske medier? Fra Israel kommer blogger og frilansjournalist Lisa Goldman. Seminaret avholdes på engelsk.

Politikerne og diplomatene må svare for seg. Gjorde de nok for å bidra til at mediene fikk gjort jobben sin? Var det bevisste angrep på og bruk av medieinstallasjoner av begge parter? Statssekretær Raymond Johansen kommer. Kjetil Haanes fra Norsk Journalistlag er tilbake fra Gaza. Hva fant Den Internasjonale Journalistføderasjon ut? Norsk Redaktørforening stiller. Seminaret avholdes på engelsk.

Detaljert program vil bli sendt ut senere. Seminaret er gratis. Det blir korte pauser mellom seminarene samt en times pause for lunsj.

Meld deg på seminaret her

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 69 304100.