Nytt nettmagasin for minoritetsungdom

X-plosiv heter nettmagasinet. X i navnet skulle symbolisere fremmed og plosiv kruttet bladet skulle inneholde, sier redaktør i X-plosiv, Mahmona Khan. Hun lanserer i disse tider nettstedet x-plosiv.no.

1994 gikk en liten gruppe ungdommer sammen for å opprette et talerør for ungdom med innvandrerbakgrunn. Svært mange unge følte seg oversett av samfunnet og spesielt ignorert i viktige debattforaer. – Resultatet ble X-PLOSIV som kom ut første gang i 1995, sier redaktøren. Fra før av driver Khan med bryllupssiden dinshadi.no.

– Vårt formål er å bli et nettmagasin som gir rom for dialog, skaper debatt, gir kunnskap og underholdende stoff. Det skal med andre ord være rom for både alvor og moro. Vi ønsker å skape et sted der temaer kan diskuteres på saklig grunnlag og alle med noe viktig på hjertet kan slippe til. Vi ønsker å synliggjøre engasjementet og rydde spalter for nye navn. For å kunne realisere formålet, er vi avhengige av støtte og engasjement fra våre lesere. Vi ønsker å få flere ildsjeler med i magasinet for å gjøre det rikere og mer mangfoldig, skriver Khan.

Les artikler, anmeldelser og kommentarer på www.x-plosiv.no