– Jeg har syngende sommerfugler i magen!

0Shares

– Jeg kjenner jo litt ekstra ”singin’ in the stomack”, ler Mubashir, som legger til at han gleder seg enormt til å ta fatt på programlederjobben.
– Det er helt fantastisk, og jeg er både lykkelig og stolt. Dette er en ganske ny sjanger i NRK-sammenheng, et litt mer kommersielt prosjekt enn hva som er vanlig. Samtidig elsker jeg musikaler, så jeg har veldig sansen for dette, forteller han.

Demokratisk program
I programserien skal åtte jenter kjempe om den kvinnelige hovedrollen i Singin’ in the rain. Gjennom forskjellige ukesoppgaver får jentene vist seg frem, og på slutten av hvert program vil en jente måtte gå etter å ha bli stemt ut av tv-seerne.
– Det blir et veldig demokratisk program. Dette er rett og slett en veldig inkluderende måte å lage tv på. Her er alle med på å heie frem den riktige kandidaten. Det er ikke bare dommere og tv-folka som bestemmer, dermed blir felleskapsfølelsen mye sterkere. Særlig viktig syns jeg dette er siden NRK er statskanalen vår, forteller Mubashir.
– Og så kan de som stemmer senere gå og se musikalen og tenke ”åh, jeg stemte frem den personen!”. Det er gøy.

Mye følelser
Noman har vært i NRK i 10 år, og jobbet som programleder en rekke ganger tidligere. Med en forkjærlighet for musikaler mener han denne programlederjobben er midt i blinken.
– Musikaler har så mye energi, varme og glede i seg, så det er gøy å få være med på dette. Dessuten har jo sjangeren kommet litt tilbake nå, med store Hollywood-produksjoner som Moulin Rouge og Chicago.  Programlederen vet selv hvordan det er å stå på scenen. I fjor deltok han i Bollywood-musikalen ”Fruen fra det Indiske hav” i regi av Oslo Nye, der han måtte både danse og mime.
– Jeg lærte at det er veldig krevende. På film og tv får du flere sjanser, men på teater må alt sitte på første forsøk, publikum sitter rett foran deg, og alle kan se om du gjør noe feil.


 
Falt pladask
Dermed har Mubashir stor respekt for jentene som har prøvd seg på audition i ukene som har vært, og har vært innom teateret så ofte han har kunnet.
– Det har vært gøy å se, med veldig varierende kvalitet på deltakerne. Noen lurte jeg på om kanskje ikke hadde så mye selvinnsikt, mens andre forelsket jeg meg i på sekundet. De skinte og sprudlet, og nærmest eide scenen selv om det sto 20 andre jenter ved siden av dem. De hadde både mimikk og bevegelse, og jeg skulle gjerne ansatt dem der og da! Men nå er jo ikke jeg dommer, da, ler han.  Fredag ble de endelige åtte jentene som skal konkurrere om hovedrollen endelig plukket ut, og Mubashir var selvfølgelig til stede.
– Jeg er veldig fornøyd med de åtte som er plukket ut. De virker som veldig dyktige jenter. Samtidig er det bare én som skal stå igjen til slutt, så dette blir spennende!

Statistrolle?
Det er ikke bare skuespillerne i musikalen som vil måtte prestere på direkten. Selv skal han skal lose tv-seerne gjennom ti -derav åtte direktesendte- programmer til høsten, noe han beskriver som et adrenalinkick.
– Man blir veldig skjerpet av direktesendinger. Dermed gjør jeg forhåpentligvis en enda bedre jobb. Publikum forstår at det kan skje feil når man går direkte.
Og kanskje lurer det en liten musikalartist i magen på Mubashir?
– Det hadde jo vært gøy å lært seg litt stepping, da. Kanskje jeg kan få Kåre Conradi til å lære meg noen trinn? Eller kanskje jeg kunne fått en liten statistrolle bakerst i hjørnet på scenen? Som en slags lillebror av Gene Kelley? Nei vent, barnebarnet, ler en spent programleder.

(Kilde: NRK)