Stolte av Holmlia

0Shares
Latest posts by Soundasia.no (see all)

Stolte av Holmlia

Holmlia Sportsklubb og Stiftelsen Holmlia Nærmiljø arrangerte folkefest på Holmlia lørdag 2. og søndag 3. juni. Begge dager var det aktiviteter for barn og unge, samt konserter på kvelden. Værgudene sørget for god temperatur og det samme gjorde artistene på scenen.

Duftene, fargene og rytmene tiltrakk ikke bare Holmlia-beboere men besøkende fra Oslo og omegn.

På sommermarkedet var det mye spennende å få kjøpt av brukte gjenstander. Foreldrene sørget for at barna fikk more seg på foreldresirkus med bløtkakekasting, putekrig og bøtter med maling i hodet på foreldre. Agenda X stilte med fotoutstilling om livet på Holmlia og i de mange matbodene duftene det all verdens gode retter som gav vann i munn. “United” -konserten på lørdagen med lokale artister sørget for god stemning blant de mange fremmøtte.

Aktivitetene fortsatte på søndag hvor det i tillegg ble spilt oppvisningskamp i Cricket og mulighet for å kjøre hestetaxi mellom aktivitetene.

Det var knyttet stor spenning til søndagens kjendisfotballkamp. Et kjendislag spilte mot ungdommer fra Holmlia. Blant kjendisene var Kjetil Andre Aamodt, håndballspiller “Linka”, Henki Halmås fra SV, programleder Aesha Ullah og artister fra “Vær Stolt” konserten samt Karyn Lund fra Migrapolis og desienes egen NAD-Jee.

Tilskuerne var mange og gleden var stor da Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen dukket opp for å heie på spillerne.

I første omgang viste ungdommene at de er kommende talenter innen fotball og gav kjendisene hard konkurranse. Med stor iver spilte de seg til 2-0 før pausen. Kjendislaget kom sterkere tilbake da andre omgang startet men så skjedde det – under en takling gikk NadJee i bakken og fikk en stygg kneskade. Han ble båret ut av banen til applaus fra tilskuerne for innsatsen sin. Men kampen fortsatte og nå var kjendisene på offensiven. Håndballspiller “Linka” satte inn to mål før Aesha Ullah sørget for 3-2. Kampen spisset seg til og ungdommene lot kjendisene få svette enda litt til på banen da det ble 3-3.

Og så ble det nok en gang dramatikk på banen da Kjetil Andre Aamodt skadet akilles. Den populære idrettshelten var skadet fra før men fortsatte kampen til slutten. Danseren Nadia Marielle økte ledelsen til kjendisene igjen med 4-3 og like før kampslutt gikk ballen i mål for siste gang og sluttresultatet ble 4-4.

Konserten på kvelden var for mange høydepunktet under arrangementet. Konserten hadde fått navnet “Vær Stolt” og er et av flere tiltak for å vise at beboerne er stolte av Holmlia og alt det positive det innebærer; ikke minst alle de menneskene som bidrar til at Søndre Nordstrand regnes som en av Oslos tryggeste bydeler.

Afrikanske trommer satte det hele i gang før et barnekor fra Holmlia stolt fremførte “Holmlia-sangen”. Deretter kunne programleder Aesha Ullah ønske velkommen.

Danseren Nadia førte konserten videre med vrikkende hofter før den afrikanske gruppen Zikalo gav en smakebit på noen av sine låter. Artisten Latebloomer hadde publikum med seg på en melodiøs jazz-preget reise da han fremførte sin debutsingel.

En skadet Kjetil Andre Aamodt stilte sporty opp selv med ispose rundt foten for å dele ut stipend til idrettsglade ungdommer fra Holmlia Sportsklubb.

Dansegruppene Kaos og Unbreakable sørget for heftig dans på scenen mens Rex, Danny Boy, Pumba og Black Diamonds sørget for lokal rap med “attitude”.

Stemningen ble bare bedre med de mest populære artistene: MadCon, Samsaya, Karpe Diem, Outlandish og ikke minst Naughty by Nature som hadde tatt turen helt fra USA. Sistnevnte er en av pionerene innen amerikansk Hip Hop fra 1990-tallet. Holmlia var ikke Norge lenger – det føltes som å være på en konsert i selveste Brooklyn.

For de som er godt kjent med Naughty by Nature er Hip-Hop Hurray og OPP klassikere innen Hip-Hopens historie Folkefesten ble en minnerik helg for de 5000-6000 mennesker som var innom Holmlia den første helgen i juni.

Vi lar bildene tale for seg selv og håper flere tar turen innom Holmlia til neste år.

 Kjendiser mot Holmlia

 Kneet ut av ledd og ambulanse ble desverre et faktum for NAD-Jee

 Gutta fra Outlandish

 Outlandish live med mange tusen tilstede på Holmlia

 Outlandish live på Holmlia

 Slik så kneet til NAD-Jee ut etter besøk på sykehuset

 Bursdagsbarnet Magdi fra Karpe Diem live på Holmlia

 Ingen tvil om at det var liv på Holmlia

 Nadia, Samsaya og venninne backstage

 Naughty by nature og NAD-Jee med hjertet for Holmlia

 

 En ettertraktet Chirag fra Karpe Diem skriver autografer for fans

 Programleder Aesha Ullah var tilstede på scenen

 Folkefesten på Holmlia et faktum

 Store 90 talls heltene Naughty by Nature live på scenen

 Naughty by nature

Hip Hop hurray… ho… hey…. ho