Bollywoodfest på vei!

0Shares

Festivalen varer fra 10-16 august, og har fokus på verdens største filmindustri og fargerik indisk kultur. I løpet av festivalen blir det norgespremierer, visninger av storfilmer og gamle klassikere, celebert besøk av skuespillere og produsenter, danseoppvisninger, utstillinger, kulinariske smakebiter med mer. Den kvinnelige Bollywood-stjernen Amisha Patel er æresgjest for arrangementet. Et spesielt fokus i år er den indiske staten Gujrat.

Festivaldirektør i Bollywoodfest.com Nasrullah Qureshi sier til Utrop at det er mange ting han er spesielt fornøyd med ved årets festival.

– Det er først og fremst flere filmer i år, og dessuten er jeg veldig fornøyd med at Amisha Patel kommer. Festivalen er jo en film- og dansefestival, og i år fokuserer vi særlig på en type tradisjonell dans fra Gujrat i India. Det er bra at publikum kan få oppleve annen indisk dans enn moderne Bollywood-dans. Og så har vi en norsk dansegruppe som fremfører norsk folkedans.

Er det fordi dere vil sidestille indisk og norsk dans?
– Neida, det er kanskje mest fordi norsk folkedans får liten oppmerksomhet, hvis du ser bort fra 17. mai og slikt. Tidligere har vi for eksempel hatt dans fra Brasil og Afrika.

– Tror du at folk kan lære mer om India ved å se filmene under denne festivalen?
– Absolutt, man kan lære mye om kultur, tenkemåter og hvordan folk i India reagerer. Alle filmene er tilrettelagt for norsk publikum med teksting osv. Formålet for festivalen er å opprette en dialog mellom ulike folkegrupper, avslutter Qureshi.