Bollywoodfest på vei!

For femte år på rad arrangeres BollywoodFest på Soria Moria-kino i Oslo. Bollywoodfestivalen innbyr til en parade av spennende filmer fra filmgiganten India. Arrangørene hevder at de serverer det beste fra India, og de tror at årets program vil fenge et enda større publikum enn tidligere.

Festivalen varer fra 10-16 august, og har fokus på verdens største filmindustri og fargerik indisk kultur. I løpet av festivalen blir det norgespremierer, visninger av storfilmer og gamle klassikere, celebert besøk av skuespillere og produsenter, danseoppvisninger, utstillinger, kulinariske smakebiter med mer. Den kvinnelige Bollywood-stjernen Amisha Patel er æresgjest for arrangementet. Et spesielt fokus i år er den indiske staten Gujrat.

Festivaldirektør i Bollywoodfest.com Nasrullah Qureshi sier til Utrop at det er mange ting han er spesielt fornøyd med ved årets festival.

– Det er først og fremst flere filmer i år, og dessuten er jeg veldig fornøyd med at Amisha Patel kommer. Festivalen er jo en film- og dansefestival, og i år fokuserer vi særlig på en type tradisjonell dans fra Gujrat i India. Det er bra at publikum kan få oppleve annen indisk dans enn moderne Bollywood-dans. Og så har vi en norsk dansegruppe som fremfører norsk folkedans.

Er det fordi dere vil sidestille indisk og norsk dans?
– Neida, det er kanskje mest fordi norsk folkedans får liten oppmerksomhet, hvis du ser bort fra 17. mai og slikt. Tidligere har vi for eksempel hatt dans fra Brasil og Afrika.

– Tror du at folk kan lære mer om India ved å se filmene under denne festivalen?
– Absolutt, man kan lære mye om kultur, tenkemåter og hvordan folk i India reagerer. Alle filmene er tilrettelagt for norsk publikum med teksting osv. Formålet for festivalen er å opprette en dialog mellom ulike folkegrupper, avslutter Qureshi.