En uvanlig hennaartist

0Shares
Latest posts by Mahmona Khan (see all)

Skrevet av X-plosiv.no


Den eneste sertifiserte hennaartisten i Norgeer norsk!
Hun har alltid vært fascinert av ulike kulturer og tradisjoner, spesielt den pakistanske og indiske. Monica ble betatt av de vakre mønstrene for mange år siden og kjøpte til slutt sin første hennakit for to år siden. Interessen har siden bare tatt av.

De to siste årene har hun brukt til å studere hennatradisjonen nøye, satt seg inn i de ulike hennasortene og lært seg å male de mest utrolige mønstrene.

– Jeg har jobbet hardt med å perfeksjonere mitt arbeide i de fleste stilarter. Etter en stund kom jeg i kontakt med etablerte hennaartister i USA og England og har fått god hjelp og opplæring av disse. Min fantastiske inspirasjon og læremester er Riffat Bahar fra Slough, England. Hun er en fantastisk henna/make-up artist med 25 års erfaring, forteller Monica.

Kvam reiser jevnlig til London og Slough for å videreutvikle mine kunnskaper og teknikker. Hun ble sertifisert i november 2006, og er en av totalt 43 sertifiserte hennaartister på verdensbasis og den eneste i Norge.

Hennafrelst
– Jeg jobber mest med private avtaler, men reiser også rundt på forskjellige markeder og festivaler i sommerhalvåret. I november 2006 debuterte jeg som hennaartist i mitt første indiske bryllup i Slough/London.

Jeg har også begynt å tilby kurs i hennamaling. Ønsket og målet mitt er å få jobbe mest mulig med henna i ulike anledninger, smiler hun.

Arbeidet hennes taler for seg selv. Det er vanskelig å ikke la seg imponere når man ser trønderdamens portefølje med den ene vakre kunsten etter den andre.