Farvel til MTV?

Canal Digital bestemte seg tidligere i år for å bytte ut MTV med konkurrenten The Voice. MTV saksøkte det Telenor eide kabel- og satellitt selskapet Canal Digital. Rettsaken i Asker og Bærum tingrett endte med et tap for MTV.
På lett norsk
Latest posts by På lett norsk (see all)

Etter at tingretten ga Canal Digital medhold, mistet MTV cirka 400 000 seere 1. juli. Det gir en pangstart for det nye musikkalibiet The Voice.
Hvorvidt MTV vil anke dommen er i skrivende stund ikke klart.
– Vi er selvsagt glade for at retten slår fast at det lovpålagte kanalvalget kan gjennomføres ved markedsundersøkelser og at vi, uansett valgmetode, må ta hensyn til faktorer som blant andre programinnhold, samlet bredde og pris, når Grunnpakken skal settes sammen, sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital Kabel TV i en pressemelding.
Den nye Grunnpakken er i følge Canal Digital et resultatet av en rekke ulike tiltak. I fjor høst ble det gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge kundenes interesse for de ulike kategorier og tv-kanaler.
I år har det vært vist og testet nye kanaler. Med utgangspunkt i tilbakemeldinger fra kundene gjennom ulike kartlegginger i markedet, satte Canal Digital Kabel TV sammen en anbefalt Grunnpakke.