Syltetøy uten sukker?

I disse tider er det mye fokus på for høyt inntak av sukker hos norske forbrukere. Både myndigheter og ulik ekspertise er bekymret.
På lett norsk
Latest posts by På lett norsk (see all)

Det ser ut til at produsenter er i ferd med å ta signalene og tilsetter andre sukkerarter i stedet for sukrose – bl.a. markedsfører Stabburet nå et syltetøy uten sukker.
Men er andre sukkerarter sunnere enn hvitt sukker, såkalt sukrose?
Eksterter hevder at for blodsukkeret er det muligens bedre med fruktose, men ikke hvis man skal slanke seg, fordi fruktose ikke virker like stoppende på appetittreguleringen. I et brev til Stabburet hevder nå professor Kaare Norum at reklame-kampanjen i norsk fjernsyn for Nora syltetøy under betegnelse ”syltetøy uten sukker” er villedende, fordi de sukkerarter som er i syltetøyet inneholder like mye energi (kalorier) og er like uheldige som vanlig sukker (sukrose).
– Vanlig syltetøy med sukrose er mindre skadelig enn syltetøy med fruktose, hevder Kaare Norum i brevet til Stabburet.

(Kilde: Forbrukerrådet)