Hiroshima og atom-terrorismen

Author Recent Posts Kommentar Latest posts by Kommentar (see all) Sannheten om Vladimir Putin - 21.09.2006 Sirkusartister - 06.09.2006 Fabricating Terrorism - 06.06.2006 Den 6. august 1945 hadde USAs president tatt en avgjørelse som ville få enorm betydning og 2. verdenskrig, og forandre verdens oppfatning av krigføring. Når atombombene ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki […]
Kommentar
Latest posts by Kommentar (see all)

Den 6. august 1945 hadde USAs president tatt en avgjørelse som ville få enorm betydning og 2. verdenskrig, og forandre verdens oppfatning av krigføring. Når atombombene ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki startet en ny tidsalder. Atomvåpen var tatt i bruk for aller første gang, og markerte innledningen på det som senere ble et kappløp.
Motivet for å slippe atombombene over Hiroshima og Nagasaki var å få en slutt på
2. verdenskrig, og tvinge Japan til kapitulasjon. Eneste alternativet til å slippe bombene, var i følge amerikanske militære ledere, å innvadere Japan, noe som ville føre til enorme tap av menneskeliv på begge sider av fronten. Taktikken lyktes, japanerne kapitulerte og man kunne sette sluttstrek for
2. verdenskrig.
Men var det virkelig nødvendig å gå til dette voldsomme skritt, å ta i bruk et våpen man aldri hadde prøvd ut, og ikke kjente til følgene av? Dette har man diskutert helt siden 6. august 1945.
Man kan naturligvis si at det er typisk for USA å markere sin posisjon ved å ta i bruk slike maktmidler. Vi har sett det senere også, når USA benyttet napalm-bomber i Vietnam. USA har benyttet sin sterke posisjon til å fremme sine synspunkter, enten det er i NATO eller overfor mindre nasjoner i Asia, Afrika og Sør Amerika. Tilsynelatende har alle midler vært tillatt i kampen mot kommunismen.
I dag er det krigen mot terrorismen som USA har tatt kommandoen over. USA skal lede verden mot all terrorisme, og i den krigen er tilsynelatende også alle våpen tillatt. Og de stater som ikke stiller ved USAs side, står på terroristenes side, i fløge amerikanerne, i deres svart/hvite verdensframstilling.
60 år etter at den første atombomben ble sluppet, sitter verden fortsatt med et uløst problem: Verdens atomvåpenlagre blir stadig større, det er kjent at land som India, Pakistan og Korea i dag har atomvåpen. Og til tross for ikke-spredningsavtaler, får stadig nye land teknologi som gjør de i stand til å fremstille atomvåpen. Et urovekkende faktum som verden ikke kan sitte stille å se på.
USA har selv bidratt til å spre atomvåpen, ved å gi teknologisk bistand til “vennligsinnede” land. Det ser ut til at det er USA som skal ha eneretten på denne teknologien, og også være den som bestemmer hvem som skal ha tilgang til denne i tillegg.
Har vi noen garanti for at ikke USA og deres allierte vil bruke atomvåpen først? For å skremme? Var det ikke det som var motivet i 1945?