De homofobe muslimene

Author Recent Posts Kronikk Latest posts by Kronikk (see all) Våre barn – vårt felles ansvar - 02.11.2006 Tvangsekteskap på Sri Lanka - 19.10.2006 Somalia – et land i uvisshet - 05.10.2006 Når homofile og lesbiske i Oslo blir fysisk og verbalt angrepet av muslimer, er det ikke unaturlig at homofile som gruppe prøver å […]

Når homofile og lesbiske i Oslo blir fysisk og verbalt angrepet av muslimer, er det ikke unaturlig at homofile som gruppe prøver å finne inspirasjonskilden til disse voldsmennene. I mitt arbeid som journalist for et homonettsted har jeg intervjuet flere homser og lesber som har blitt angrepet av muslimer de siste to månedene.

Da jeg intervjuet Karl Magnus Nyeng, en 19 år gammel gutt som ble brutalt banket opp av en gjeng innvandrere på en trikk, merket jeg at han slettes ikke hadde blitt xenofobisk (fremmedfrykt, red.anm) av hendelsen. Men nyheten om at nok en homse i Oslo hadde blitt banket opp av innvandrere spredte seg, og flere tusen mennesker var (og er fortsatt) rasende på disse kriminelle bandene.

Vi er ferdige med den perioden da vi ikke kunne beskrive en kriminell persons opphav i kriminaljournalistikken. Det kan være smart å innse at kriminelle ungdommer fra Pakistan og Somalia står for volden mot homofile og lesbiske i Oslo. Hvordan skal vi kunne arrestere og straffe disse menneskene, og ikke minst forebygge, om vi ikke kan beskrive dem? Her må vi være handlingsdyktige og konsekvente i kampen mot homofobi og vold mot en minoritet.

Ja, alle mennesker er individer i Norge. Men homofile og lesbiske er ikke så dumme at de lar disse menneskene slippe unna med en sosiologisk gruppeunnskyldning. Her snakker vi om frie borgere i Oslo som angriper homofile og lesbiske nordmenn i Oslo. Hvorfor gjør de det? Det vet ikke jeg, men jeg vet at det de gjør er en pest for det frie samfunnet. Homofile og lesbiske har endelig fått den friheten og aksepten som er en menneskerett i Oslo, og så skal kriminelle innvandrergjenger gjøre denne gruppen utrygg ved å banke dem opp, true osv.

– Nå er det på tide av vi gjør opprør mot disse utenlandske guttebandene. Få dem anmeldt, og aller helst utvist tilbake til sine egne intolerante samfunn. Vi kan takke den norske syke innvandringspolitikken, hvor hundretusen av intolerante muslimer er kommet til vårt land, for at dette skjer. Hvor mange homofile skal bli slått helseløse av disse, spør en av brukerne på nettstedet Gaysir.

– Det er nesten utelukkende muslimske guttegjenger med utenlandsk opphav som gjør dette. Hvorfor skal vi i dette landet holde på å bable om at vi må skjønne dem og deres kultur? Hvis de skal reise rundt halve jorda og tvinge seg inn i Norge, så får de tilpasse seg vår kultur, skriver samme bruker.

Karl Magnus reagerte kraftig da kommentarene fra nettstedets brukere haglet inn.
– Det kunne like godt vært en helnorsk gjeng. Men ja, noe av den muslimske kulturen kan være en del av årsaken. Men da bør det vel heller jobbes hardere for å forhindre slik “atferd” enn å sende dem ut av landet fordi de er potensielle voldsmenn, skrev han som svar til kommentarene.

Da jeg intervjuet Oslos byrådsleder Erling Lae under Homoparaden, sa han:
– Neste post på det homopolitiske programmet må være å takle homofobi blant muslimske innvandrere.
– Vi trenger en kjent muslimsk innvandrer til å stå frem som homofil, sa han.

Erling Lae (H) og Haakon Haugli (Ap) har vært nådeløse i sin politiske kamp for
homofiles rettigheter. Det blir spennende å se hvordan de angriper denne situasjonen. Det er nok av journalister i Norge som vet at homonyheter selger meget godt, og Laes og Hauglis arbeid kommer til å bli fulgt godt med på. Det finnes også en rekke andre politikere som selvfølgelig gjør en like god og tydelig jobb for homofile, og som markerer seg jevnt og trutt i media. Så hvis noen tror at denne saken bare dør ut etter hvert, tar feil.

Om en gruppe homofile og lesbiske hadde løpt rundt og sparket og slått muslimer,
så hadde nok et samlet norsk folk (inkludert homsene) reist seg og protestert mot volden. For homofile og lesbiske er ikke en homogen gruppe
som opererer i et konstant jaktlag i samfunnsproblemer. Det er store indre stridigheter, på samme måte som muslimer strides seg i mellom.

Det aller beste hadde vært om alle foreldre i Norge, utenlandske eller etnisk norske, oppdro sine barn til å akseptere andre menneskers frihet. Vold er ikke akseptabelt, uansett. Dette er ikke opp for diskusjon, her må nordmenn og pakistanere og somaliere samlet angripe homofobi og vold mot homofile. Gjør vi ikke det, kommer jeg til å måtte skrive flere saker om sånne som Karl Magnus.