Suksesshistorier

Author Recent Posts Øystein Røe Latest posts by Øystein Røe (see all) Suksesshistorier - 31.05.2010 Suksesshistorier - 20.05.2010 Suksesshistorier - 03.05.2010 Navn:    Selver Tosic Stilling:    IT-trainee Firma: Skatteetatens IT og Servicepartner (SITS) Utdanning: Mastergrad i informatikk ved UiO Hvor lenge har du jobbet? Siden august 2008   Hvordan havnet du i denne jobben? Jeg fikk […]
Øystein Røe
Latest posts by Øystein Røe (see all)
Navn:    Selver Tosic

Stilling:    IT-trainee

Firma: Skatteetatens IT og Servicepartner (SITS)

Utdanning: Mastergrad i informatikk ved UiO

Hvor lenge har du jobbet? Siden august 2008
 

Hvordan havnet du i denne jobben?

Jeg fikk litt informasjon fra karrieredagen som arrangeres på Universitetet i Oslo, så søkte jeg jobben gjennom hjemmesidene til Skatteetaten. Etter tre intervjurunder, som gikk på både kommunikasjonstest, kritisk lesetest og analysetest, ble jeg ansatt.
 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Travel. Det er mye å gjøre her uansett hva folk tror om offentlig sektor. Utfordringene er store, og vi må forholde oss både til et komplisert lovverk og ønsker fra ansatte, så du kan tenke deg at det er mye å gjøre. Traineene jobber på et mer overordnet nivå enn andre medarbeider. Vi forsøker å sette oss inn i de ulike situasjonene organisasjonen befinner seg i og samtidig bidra med så mye ny kunnskap som mulig. Det settes store krav til oss.
 

Hvilke muligheter finnes i en stilling som din?

Her har man stort spillerom og enorm plass for egenutvikling og ikke minst nettverksbygging. Man er med på å tilpasse seg forskjellige avdelinger, folk, situasjoner, teknologi og oppgaver, som gir masse erfaring. Du kan være med å bidra til valg av løsninger, metoder og prosesser, samtidig som du får en veldig god oppfølging fra traineekoordinator, mentor og coach.

Hvilke egenskaper trenger man for å mestre din jobb?

En viss forståelse for kompleksiteten ved organisasjoner kommer godt med i en stor organisasjon som Skatteetaten. I tillegg er det en stor fordel å være sosial, ha evne til å oppnå kontakt med andre mennesker og ha muligheten til å se på ting fra et overordnet nivå og en annen vinkel. Å være fleksibel er også en veldig god egenskap å ha med seg, da man som trainee er med på veldig mye, reiser rundt om i de forskjellige avdelingene og tilpasser seg nye folk, meninger, arbeidsmetoder, kultur og teknologi.

Hvordan skal nyutdannede gå frem dersom de ønsker seg en lignende stilling?

Under studieperioden ville jeg anbefalt å ta noen fag innen ledelse og organisasjon for å få en smak på hva det vil si å jobbe med lederoppgaver i en større organisasjon. Samtidig er det lurt å  ha tilegnet seg gode samarbeidsevner, for du møter masse forskjellige mennesker jo større en organisasjon er.

Mot slutten av en utdanning lønner det seg å ha besøkt en del karrieremesser, spesielt de som skolen arrangerer, for her møter du potensielle arbeidsgivere som er villige til å satse på unge folk og som trenger nytenkende, sultne mennesker. Besøk hjemmesidene til de forskjellige organisasjonene og bedriftene, bruk tid på søknadene og ikke send samme søknad til flere arbeidsgivere, for det er veldig gjennomsiktig. Ta kontakt, spør og vær imøtekommende.