Suksesshistorier: Amandev Singh

 
Foto: Ambisjoner.no
Author Recent Posts Øystein Røe Latest posts by Øystein Røe (see all) Suksesshistorier - 31.05.2010 Suksesshistorier - 20.05.2010 Suksesshistorier - 03.05.2010 Navn: Amandev Singh Stilling: Fenrik Alder: 22 år Hjemsted: Kristiansand Tittel: Systemtekniker Utdanningsretning: Elektrooptisk våpenlinje (Automatiseringsfagbrevet) Lærested: Forsvarets tekniske befalsskole (FTBS), Setermoen Hvor langt har du kommet i utdanningen? Utdanningen min er fireårig, de […]
Øystein Røe
Latest posts by Øystein Røe (see all)

Navn: Amandev Singh

Stilling: Fenrik

Alder: 22 år

Hjemsted: Kristiansand

Tittel: Systemtekniker

Utdanningsretning: Elektrooptisk våpenlinje (Automatiseringsfagbrevet)

Lærested: Forsvarets tekniske befalsskole (FTBS), Setermoen

Hvor langt har du kommet i utdanningen?

Utdanningen min er fireårig, de to første årene tilbringes på skolebenken og de to siste årene har man praksis. Jeg er i mitt fjerde og siste år.

Hvorfor valgte du Forsvaret? Hvilke fordeler opplever du her?

Det virket spennende å være i Forsvaret. Pluss at jeg kunne slå flere fluer i en smekk. Jeg fikk både fagbrev, ledelseserfaring og studiekompetanse i samme slengen. 

Hva lærer du?
Jeg lærer å vedlikeholde og reparere Forsvarets materiell. Det vil si alt fra håndvåpen og sikter til avanserte våpensystemer som stormpanservogner og artilleri.

Hvilke egenskaper mener du er nødvendig for å lykkes i Forsvaret og den utdanningen du tar der?
Motivasjon er veldig viktig, men minst like viktig er det å prøve å utfordre seg selv til å klare det. Og tålmodighet, det er jo tross alt en fireårig utdannelse. 

Hva kjennetegner dine medsoldater?
De er initiativrike og kreative.

Hva kan du bruke utdanningen til?
Jeg kan fortsette å jobbe som våpentekniker i Forsvaret eller ta en jobb i det sivile og for eksempel jobbe som automatikkmekaniker i industrien. 

Hvor kan man finne mer informasjon om den retningen du går?
Info om elektrooptisk våpenlinje finner man på Forsvarets hjemmesider. Her finner man også informasjon om befalsutdanningen i Forsvaret.