Utkastelse som løsning

Author Recent Posts Saroj Chumber Latest posts by Saroj Chumber (see all) Innvandrer på hyttetur - 31.07.2013 På tide å møtes på midten - 09.05.2011 En rettferdig asylpolitikk - 17.01.2011 Nylig ble 8000 romfolk kastet ut av Frankrike. Den franske presidenten Nikolas Sarkozy omtaler tiltaket som en “krig mot kriminalitet”. Ifølge Sarkozy har sigøynere og […]
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

Nylig ble 8000 romfolk kastet ut av Frankrike. Den franske presidenten Nikolas Sarkozy omtaler tiltaket som en “krig mot kriminalitet”. Ifølge Sarkozy har sigøynere og andre omreisende grupper blitt et sikkerhetsproblem i Frankrike.

Frankrike har tidligere blitt kritisert av EU for sin behandling av romfolket, men til tross for det har Sarkozy gått videre med å kaste sigøynerne ut av Frankrike.
Undersøkelser viser at romfolket er det mest diskriminerte folk i Europa. Hvis andre land også begynner å kaste ut romfolket, får vi en situasjon som minner om nazi-tiden.

EUs justiskommissær Viviane Reding har sammenlignet Frankrike med Nazi-Tyskland. Hun kaller Frankrikes politikk for skammelig. Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen har gitt den franske presidenten ros for å være handlekraftig. Aps statssekretær  i Justisdepartmentet, Terje Moland Pedersen, har uttrykt bekymring for at dette vil føre til økt tilstrømning av romfolket til andre land, blant dem Norge.

Når vi først begynner å se på det å kaste ut folk som en løsning, beveger vi bort oss fra det å finne løsninger som et multikulturelt samfunn byr på.

Det som er virkelig bekymringfullt er at politikerne tenker utifra hvordan de franske tiltakene kommer til å påvirke deres eget land, og vil stanse tilstrømming av romfolket. Men det som i virkeligheten trengs, er en fordømming av diskrimineringen av romfolket, både i Frankrike og i andre land. I dag er romfolket den mest utsatte folkegruppen i Europa. Og slik behandling vil føre til at de blir de nye spedalske på kontinentet.

Sarkozy er ikke den eneste som tenker på å kaste ut folk som en løsning. Sverigedemokraterna, som har kommet inn i Riksdagen i Sverige, vil redusere innvandringen til landet med 90 prosent.

Om de ikke tilpasser seg svensk kultur- og samfunnsliv, så skal de kastes ut av landet, slår den nye riksdagsrepresentanten Kent Ekeroth fra Lund fast overfor Nettavisen.

Når vi først begynner å se på det å kaste ut folk som en løsning, om enten det er asylsøkere, romfolk eller innvandrere, beveger vi bort oss fra det å finne løsninger som et multikulturelt samfunn byr på. Løsningen bør være å skape sameksistens istedenfor diskriminering.