Maria Amelie blir teaterstykke

Papirløse Maria Amelie, her fotografert mens hun blir intervjuet av NRK under Årets Nordmann-kåring, kan bli kastet ut av landet etter å ha blitt arrestert av politiet og satt i forvaring på Trandum mottak.
Foto: Claudio Castello
Dramatiker og regissør Nina Wester har fått rettighetene til å lage et teaterstykke basert på Maria Amelies bok “Ulovlig norsk.” Teaterstykket skal skildre hvordan det er å leve som papirløs i Norge. I tillegg til boken vil stykket basere seg på siste tids hendelser og intervjuer.  – Dessuten vil Maria Amelie også selv skrive, forteller […]

Dramatiker og regissør Nina Wester har fått rettighetene til å lage et teaterstykke basert på Maria Amelies bok “Ulovlig norsk.” Teaterstykket skal skildre hvordan det er å leve som papirløs i Norge. I tillegg til boken vil stykket basere seg på siste tids hendelser og intervjuer. 

– Dessuten vil Maria Amelie også selv skrive, forteller Wester til nrk.no

Foto : Pressebilder

Stykket forventes å ha premiere 12. mai på Det norske teateret i Oslo. 

FORNØYDE: Tran Bao Luong (15), Kaja Løvholen (15) og Navid Safi (15) fra Hellerasten skole er fornøyde med statsbudsjettet. Men de skulle gjerne fått gratis skolebøker når de neste år begynner på videregående trinn 1 (Vg1).

Kristin Halvorsen. FOTO: Rune Kongsro. / regjeringen.no

Foto : Rune Kongsro/ Regjeringen.no

Osloskole mottar kulturstipend

Tøyen skoles orkester er blant kulturprosjektene som mottar et kulturstipend på 30 000 kroner fra mobilselskapet Lebaras Kulturfond. Prosjektet startet i 2008, og pengene får de på grunnlag av at prosjektet gir barn bedre muligheter til å få en estetisk og kunstfaglig utdanning. I tillegg rekrutteres flere barn med minoritetsbakgrunn til kor, korps og kulturskoler, forteller administrerende direktør i Lebara, Hanne Løvstad.

Hagaløkke skole mottar Benjamin

Årets Benjaminpris går til Hagaløkka skole i Asker for langsiktig og systematisk arbeid mot rasisme og diskriminering. Det var kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) som sto for utdelingen av prisen. 

– Skolen utmerker seg ved at antirasisme og antidiskriminering er innarbeidet i skolehverdagen og er en del av skolens kultur, sier Halvorsen. 

Skolen har elever fra mer enn 30 forskjellige land. Et overveldende flertall av dem opplever toleranse og aksept uavhengig av kultur og religion. 

Levin: – Det kan skje igjen

Over 600 elever markerte torsdag 27. januar den internasjonale holocaustdagen, skriver nrk.no. Bakgrunnen for denne markeringsdagen er frigjøringen av konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau den 27. januar 1945. 

Holocaustdagen er et ledd i holdningsskapende arbeid mot rasisme, der målet er å gjøre elevene mer bevisst på diskriminering i dagens samfunn. 

– Hvis man glemmer denne historien, som kanskje er den verste i hele menneskeheten, så kan det skje igjen, sa forfatter Mona Levin, som selv var jødisk flyktning under krigen, til elevene.