“Når det blir veldig varmt, samler den lokale presten alle områdets elefanter og får dem til å vifte med ørene”

SARKASTISK: Charity Ekezie har 1,3 millioner følgere på TikTok. Folk over hele verden verdsetter humoren hennes.
Foto: Skjermdump / @charityekezie
Den nigerianske TikTok-stjerna og journalisten Charity Ekezie slår ned på uvitende spørsmål om Afrika med sarkastiske videoer.
103Shares

“Har dere klimaanlegg i Afrika?” er en av mange spørsmål Ekezie har fått i kommentarfeltet på sine TikTok-videoer, som vitner om manglende kunnskaper om det afrikanske kontinentet.

I stedet for å bli sur, gir Ekezie humoristiske svar de aldri vil glemme.

På spørsmålet om det finnes klimaanlegg i Afrika, filmer Ekezie seg selv mens hun står foran et klimaanlegg i Nigerias hovedstad Abuja, og sier:

“Nei, vi har ikke klimaanlegg i Afrika. Når det blir veldig varmt, samler den lokale presten alle områdets elefanter, på landsbyplassen, gir dem en godbit, og får dem til å vifte med ørene. Når de vifter med ørene, sirkulerer det en kjølig bris gjennom landsbyen. Jo fortere de vifter med ørene, jo kjøligere blir brisen.”

 

Vil oppklare i misforståelser

– Jeg håper at videoene mine hjelper til å avmystifisere hver og en av misforståelsene og stereotypiene om Afrika, sier Ekezie til TRT World.

Hun håper at flere skal se videoene hennes for å få et riktig bilde av Afrika, enn det som ofte blir vist på TV i vesten.

– Afrika er mye hyggeligere enn det folk tror.

Mange av kommentarene hun svarer på, handler om at folk tror at Afrika mangler både det ende og det andre. I alle videoene sørger hun for at akkurat den tingen som vedkommende trodde at manglet, er godt synlig i bakgrunnen.