Norsk-tamilske Mira nominert til pris

9 grader nord er et etnisk prog band fra Bergen. Gruppen består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre.

TONOs EDVARD-jury mener nemlig at albumet Jaffna var et av de beste som ble utgitt i Norge i fjor, og har nominert komponist i bandet, Mira Thiruchelvam til EDVARD-prisen i kategorien Utfordrer.

EDVARD-prisen deles ut av TONO til komponister og sangtekstforfattere. Vinnerne kunngjøres til ulike tider utover høsten.

Thiruchelvam sier det føles flott å oppleve at man blir sett om nominasjonen.

– Da er man inkludert og anerkjent. Når folk lytter til musikken håper jeg at den får en plass i musikklandskapet i Norge. For min del er jeg glad for at vi kan være med å modernisere det norske musikkuttrykket.

Viktig musikkpris

TONO har siden 1998 utdelt EDVARD-prisen for å hedre noen av våre fremste komponister og sangtekstforfattere og for øke oppmerksomheten om nyskrevet norsk musikk.  Selskapet forvalter lydfestings- og fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge på vegne av komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag.

– Er det noe som preger alt TONO gjør så er det insisteringen på at musikk er verdifullt. Dette preger også EDVARD-prisen vår, som gjennom mer enn tjue år har etablert seg som en av landets virkelige tunge musikkpriser. Årets nominerte er alle fremragende representanter for hele TONOs medlemsmasse, og vi håper at vi med årets nominasjoner kan bidra til å åpne nordmenns øyne og ører for nyskrevet norsk musikk, sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, i en pressemelding.