Har olje i blodet

Farshad
Foto: Kari Bye
– Hjertet mitt banker for olje og gass, sier styrelederen i Oslofjord Offshore Forum, Farshad Tehrani.

Farshad Tehrani kom til Norge i 1979, etter at han giftet seg med en norsk kvinne i 1974. Han traff kona si i Surrey, England, hvor Tehrani studerte til å bli maskintekniker.

– Jeg forlot Teheran og Iran som 15-åring for å studere i England. Jeg ville bli maskintekniker fordi jeg er fra Iran og “har olje i blodet”. Så det var et enkelt valg for meg, forteller han.

Bred erfaring
I løpet av studietiden i Surrey oppnådde han en bachelor og en mastergrad i B.sc Mechanical Engineering. I løpet av sine 35 år i olje- og gassbransjen har han skaffet seg bred arbeidserfaring. Tehrani forteller at han har både drevet med ingeniørarbeid, prosjektutførelser, markedsføring og bedriftsutvikling. I dag er han styreleder for Oslofjord Offshore Forum (OOF).

Farshad
Foto : Kari Bye

Norge har mer enn nok olje og gass for mange år framover om man tar i bruk ny teknologi.

– Styreledervervet er noe jeg gjør på fritiden fordi jeg elsker olje og gass, og hjertet mitt banker for det, sier Tehrani, som til daglig jobber med forskjellige offshore-relaterte prosjekter.

Farshad
Foto : Kari Bye

OOF ønsket han å bruke og dele den erfaringen han har, samt det nettverket han har opparbeidet seg med årene.

Spennende felt
– Jeg synes olje- og gass er den mest interessante industrien som finnes. Og Norge bør fokusere på de næringene hvor vi er best; nemlig offshore, maritim og sjømat.

– Hvorfor satse på en karriere innenfor en næring som mange mener er farlig for miljøet og kan være i ferd med å forsvinne til fordel for fornybar energi?

– Norge har mer enn nok olje og gass for mange år framover om man tar i bruk ny teknologi. Og verden trenger Norges teknologi for utvinning av olje og gass, men også vår kompetanse om hvordan utvinningen kan skje så miljøvennlig og sikkert som mulig.