Forelska i Muay Thai

 
Foto: Grazyna Skarpås
Adnan Ashraf vant Norgesmesterskapet i thaiboksing for tredje år på rad i april. 
0Shares

– Denne gangen var det i 60 kilos vektklasse, tidligere har jeg fightet i 71-kilos- og 67-kilosklassen, forteller Adnan Ashraf om mesterskapet som fant sted i Stavanger. 
 
Han meldte seg opp til sitt første NM i thaiboksing, også som Muay Thai, etter kun ett års trening.

Jeg står opp tidlig og løper ti kilometer hver morgen.

 
– Jeg elsket det fra første stund og var hektet etter første gang trening. Jeg lærte alt raskt fordi jeg var interessert i det. Likevel ble jeg veldig overrasket da jeg vant NM første gang. Jeg kunne ikke tro det da ringdommeren løftet hånden min i været. Det var en fantastisk følelse!
  
Stort ansvar
– Hva må til for å vinne?
 
– Hard trening. Jeg trener hver dag utenom søndager. Jeg står opp tidlig og løper ti kilometer hver morgen. Etter det drar jeg drar jeg på jobb på familierestauranten fra cirka klokken ti.
 
Adnan kjører en treningsøkt til om kvelden etter at han er ferdig på jobb. Han passer på å kjøre egentrening når det ikke er fellesklasser. 
 
For tre måneder siden begynte Adnan å undervise i thaiboksing.
 
– Først tenkte jeg at det er et stort ansvar, men jeg tok det også som et stort kompliment og tegn på at trenerne mine har tillit til meg. Det betyr mye for meg å lære bort det jeg kan til de som deltar i timene mine. Jeg gir av meg selv og prøver å motiverer elevene så mye som mulig. Elevene takker meg for timene, og det betyr utrolig mye for meg.
  
 Forelsket i sporten
– Det er en fantastisk sport som gjør at man holder seg unna røyking, drikking, byvanking og bråk ute på gata. Det er en genial måte å få ut energien sin på samtidig som en får utrolig mye igjen for det. 
 
Adnan synes  det er mange likheter med verdiene i kampsport og islam. Han er troende muslim og ber litt ekstra før kampene sine.
 
– Etter at jeg begynte med thaiboksing føler jeg meg som et bedre menneske. Jeg er roligere, mer tålmodig, har blitt veldig ydmyk og møter både store og små med respekt. Det er en utrolig viktig del av kampsporten å være ydmyk, ikke minst overfor dem du fighter mot.
 
Adnan har vært i Thailand og trent thaiboksing på treningsleir der flere ganger. Han forteller at det er der man virkelig skjønner hvor vakker og spesiell sporten er.
 
– Det er viktig å reise ned dit for å forstå sporten, det gir mye innsikt. Thailendere er fantastiske mennesker.  De er snille, ydmyke, og de leker og smiler på trening og det er noe som skaper god stemning. 
  
Fakta

Navn:

Adnan Ashraf 

 
Meritter: Tre ganger norgesmester i thaiboksing. Har gått 14 muay thai kamper: 5-6 proffkamper i Thailand, noen kamper Sverige og noen i Norge.
 
Positive sider: Rolig, positiv, tålmodig, oppmuntrende
 
Negative sider: Jeg er veldig rotete, rommet mitt ser ikke bra ut