Norsk-tyrker kan bli Årets Ladejarl

 
Foto: reitangruppen.no
Her er Reitangruppens ti toppkandidater til verdiprisen «Årets Ladejarl» på to millioner kroner. En av disse er den norsk-tyrkiske initiativtakeren til nettverket Alarga, Dilek Ayhan.
0Shares

Årets Ladejarl er en rendyrket verdipris etablert av Reitangruppen og Colonialmajor Odd Reitan. Prisen er på to millioner kroner og gis  til en enkeltperson som gjennom sitt virke i særlig grad har; utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid, som alternativ til regelstyring motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar, skriver reitangruppen.no.

Kandidatene består av både helt ukjente mennesker for de fleste av oss, kjente fjes innen næringslivet, profilerte programledere og “presidenter”.

– Å se et så stort mangfold blant kandidatene, både på topplisten og blant de flere hundre andre som var nominerte, er utrolig gøy. Selv om spennvidden er stor, har alle gjort seg bemerket med sitt verdibaserte arbeid. Vi har kun tatt hensyn til kriteriene for selve prisen, og det reflekteres i en veldig spennende topp ti-liste. Juryen får en vanskelig jobb med å velge den aller beste før 11. september, sier Solfrid Flateby, kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen og leder av jurysekretariatet, til reitangruppen.no.

Kan bruke premien fritt
Årets Ladejarl finansieres og gis av Reitangruppen AS og er på to millioner skattefrie kroner. Det gis ingen føringer eller begrensninger for verdiprismottakerens bruk av pengene.

– Årets Ladejarl skal tildeles en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid. Det er ti flotte og ressurssterke mennesker, som på hver sin måte driver med verdibasert arbeid, som vi nå skal vurdere. Det blir fantastisk morsomt, men også skikkelig utfordrende. Velger vi riktig person, brukes pengene sikkert riktig også, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Her er kandidatene:
Anlov Peter Mathiesen (38), mest kjent som en av grunnleggerne og redaktør for =Oslo.
Eddi Eidsvåg (53), mest kjent som stand-up komiker, baker og leder for Pøbelprosjektet.
Sven Mollekleiv (58), mest kjent som president i Røde Kors i Norge.
Ada Sofie Austegard (49), mest kjent som grunnlegger og driver av Stine Sofies Stiftelse.
Dilek Ayhan (33), mest kjent som medgrunnlegger og daglig leder for Alarga.
Atle Vårvik (47), mest kjent som skøyteløper og leder av MOT.
Simon Flem Devold (84), mest kjent som forfatter og journalist.
Steinar J. Olsen (43), mest kjent som daglig leder i Stormberg.
Trond-Viggo Torgersen (61), mest kjent som komiker og programleder.
Anne Louise Hübert (24), mest kjent som grunnlegger av Aid in Action.